HomePelotonpraatColumn | Waarom ik cross wil kijken in een ligbad vol met...

Column | Waarom ik cross wil kijken in een ligbad vol met saus

Onze redacteur vindt veldrijden heerlijke topsport, maar kijkt óók om de te kijken wat er zich allemaal afspeelt in het Vlaamse midden- en kleinbedrijf...

Als wielerliefhebber is darts mij een iets te passieve sport. Toch kijk ik graag hoe mannen waar de gemiddelde klimmer zes keer inpast pijltjes in een bord gooien.

Nee wacht, dat is niet helemaal waar. Ik kijk vooral graag naar Co Stompé, dartsanalist. En dan niet om te horen hoe hij het pijltjesgooien analyseert – al mag ik dat ook graag horen; het zijn filosofische inzichten waar Nietzsche of Kant nog een puntje aan konden zuigen.

Ik kijk om te zien wat Co Stompé voor kleding draagt.

Nog concreter – en nu zijn we er echt, dat beloof ik: wat voor tekst er op die kleding staat. Co Stompé is een zittende reclamezuil. Heb je een stukadoorsbedrijfje? Bel Co eens op en voor een paar tientjes heeft hij nog wel een plekje over op de kraag van z’n overhemd, tussen De Vries & Zonen Schuttingen en BloxKx Z2B Teleneoptics of een dergelijke onuitspreekbare bedrijfsnaam in.

Ik zou, als ik de kans kreeg, uren gefascineerd naar het overhemd van Co Stompé kunnen kijken. Want zolang doe je er wel over om alle sponsors te ontwaren. Helaas heeft Co als analist maar beperkte zendtijd.

Hetzelfde heb ik veldrijden – behalve dat de sport zelf daar natuurlijk ook schitterend is. Maar eerlijk is eerlijk, ik kijk het toch ook om een inkijkje te krijgen in wat er zich allemaal afspeelt in het Vlaamse midden- en kleinbedrijf.

De ploegnamen uit heden en verleden verdienen stuk voor stuk de Nobelprijs voor de Literatuur – neem nu bijvoorbeeld Tartaletto-Isorex, Team Deschacht-Hens-Maes Containers of BNS Technics Concrete House; geen idee wat het allemaal te betekenen heeft, maar het klinkt prachtig.

Pauwels Sauzen. Daarvan weet ik wel wat het is, namelijk sauzen. De slogan van Pauwels Sauzen is ‘Pauwels Sauzen, uw partner in sauzen’ en ze bieden onder andere een ‘gevarieerd gamma sauzen in gevarieerde verpakkingen voor toonaangevende spelers wereldwijd’, valt op hun website te lezen.

Ze doen eigenlijk alles met saus; export (uw saus over zee!), Co-packing (zou dit iets met Co Stompé te maken hebben?!), noem maar op…

Screenshot van de website van Pauwels Sauzen, met uw saus over zee en Co-packing!

Zonder veldrijden had ik dat allemaal nooit geweten, want Pauwels Sauzen is al jarenlang actief in die sport, sinds twee jaar als medenaamgever van de ploeg Bingoal-Pauwels Sauzen, waar bijvoorbeeld Eli Iserbyt voor en Fem van Empel (nu nog) voor rijden. Die laatste is na haar zege in de Koppenbergcross leidster in het klassement van de X2O Badkamer Trofee.

De wat?! Jazeker, de X2O Badkamers Trofee! Behalve ploegen hebben ook de 35.892 verschillende klassementen in het veldrijden schitterende namen. De X2O Badkamers Trofee is de trofee die enkele jaren geleden nog door het leven ging als DVV Verzekeringen Trofee.

Een enorme verbetering wat mij betreft, want verzekeringen –> saai! Maar een badkamer, zeker als-ie van X2O is, met die leuke eend van ze erin, heeft toch iets exotisch. En ook volkomen logisch dat ze in het veldrijden zijn gestapt, want wat ben je na een cross? Vies. Waar word je weer schoon? Juist, in de badkamer…

Lang verhaal kort: ik heb enorm veel zin om poedelnaakt in een bad met saus te zitten. TV erbij en cross kijken maar. Mooier wordt het leven niet.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Niki Terpstra de Tom Boonen van Nederland: ‘Ik heb conditie, maar na een uurtje racen kom ik gesloopt uit de auto’

Al blijft het waarschijnlijk niet alleen bij gravelen, want de Noord-Hollander koestert ook ambities...

Winterwonderland: Eerste beelden tonen dikke laag sneeuw op het parkoers in Val di Sole

Zondag trekt het veldritpeloton eerst nog naar Ierland, een week later is het de...

Jumbo-Visma veilt fietsen: bieden op Tourfiets Vingegaard, groene fiets Van Aert en Vos

Net als vorig jaar veilt Jumbo-Visma de fietsen waarop de renners het afgelopen seizoen...

Rob Harmeling wilde helemaal geen ploegleider worden, maar: ‘Dit prikkelt mij zo enorm, dat ik erbij wilde horen!’

Twee weken geleden klapte Bas Tietema in een gesprek met RTV Oost al enigszins...

Meer zoals dit

Jumbo-Visma veilt fietsen: bieden op Tourfiets Vingegaard, groene fiets Van Aert en Vos

Net als vorig jaar veilt Jumbo-Visma de fietsen waarop de renners het afgelopen seizoen...

Stranddag op Strava: Mathieu van der Poel ramt eerst viaducten op en maakt het af op strand in Spanje

Na drie crosswedstrijden, waarvan hij er twee won (Hulst en Antwerpen) en in eentje...

Video | Trainingsbeest Bernal in apocalyptische regen achter de brommer aan het afzien

Egan Bernal pakte na zijn verschrikkelijke crash bovenop een bus, waarbij hij bijna alles...