Yates: 'Het zal een vreemd gevoel zijn tegen Adam te koersen'

Simon Yates kijkt uit naar het nieuwe seizoen. De Britse klimmer stapte gedesillusioneerd uit de Giro, nadat hij het coronavirus opgelopen had en vervolgens 10 dagen in quarantaine moest. Inmiddels is hij weer volop in training.

Yates

'Ik heb amper na de Giro gekeken nadat ik eruit stapte', bekent Yates tegen Cyclingnews. 'Ik ken Tao Geoghegan hart al lang en het is een goede kerel, maar ik was vooral met mijn eigen teleurstelling bezig. Ergens voelde het als een opluchting dat ik werd gediagnosticeerd met Covid-19, want toen wist ik eindelijk waar mijn slechte benen vandaan kwamen. Ik begon uitstekend in de proloog, maar al snel voelde ik dat het minder werd. De teleurstelling was groot want ik had het gevoel dat ik mee kon doen voor de eindzege en nu moet ik nog een jaar wachten voor een nieuwe kans. We hebben ons best gedaan om in een bubbel te blijven tijdens de Giro, maar feit is dat je daar niet echt van kon spreken. We deelden hotels met toeristen. Het was moeilijk om geïsoleerd te blijven."

Volgend jaar zal zijn broer Adam niet langer aan zijn zijde rijden. Die koos ervoor Michelton-Scott te verlaten voor de INEOS Grenadiers. "Dat zal een vreemde gewaarwording zijn. Aan de andere kant gaat het leven natuurlijk ook gewoon door. Voordat we beroepsrenners werden hebben we ook tegen elkaar gekoerst. Onze programma's zijn nog niet bekend dus ik weet niet of we volgend jaar veel tegen elkaar zullen rijden."

Nieuws
  • cor vos