Annemiek van Vleuten sloeg aanbod Trek-Segafredo af: 'Niet alle goede rensters in één team stoppen'

Van Vleuten tekende vanwege een wel heel bijzondere reden niet bij Trek-Segafredo.
annemiek van vleuten

In een uitgebreid interview met de Spaanse wielerwebsite El Peloton wijdt Annemiek van Vleuten uit over haar keuze om komend seizoen voor Movistar uit te komen, maar komt ze ook te spreken over waarom ze níét voor Trek-Segafredo koos. De Amerikaanse topvrouwenploeg deed haar namelijk een aanbieding.

"En die had ik ook zo getekend als Trek-Segafredo niet al zo'n topselectie had", zegt Van Vleuten. Dat statement behoeft enige uitleg: "Ze hebben een mooie filosofie en ze trekken het mannen- en vrouwenwielrennen helemaal gelijk, maar ze hebben bij de dames al zo'n topteam. Dat is voor mij geen uitdaging meer nu. Ik vind ook vooral dat het vrouwenwielrennen zo interessant mogelijk moet blijven en dat bereik je niet door alle toppers in een paar teams bij elkaar te zetten."

Op zie manier worden die ploegen te dominant volgens Van Vleuten. "Dat maakt de sport veel minder spannen. Mijn hart ligt bij het interessant maken van vrouwenwielrennen. Als ik naar Trek-Segafredo was gegaan, dan was de sport minder interessant geworden."

In plaats daarvan gaat ze dus bij Movistar op zoek naar een echte nieuwe uitdaging en daar heeft ze zin in. "Het geeft me energie om de vele jonge talenten bij die ploeg te helpen zich te ontwikkelen; om daar onderdeel van te zijn. Soms kan iets kleins al heel belangrijk voor ze zijn."

Laatste nieuws