Gerucht: AG2R Citroën wil in 2022 met Julian Alaphilippe de Tour winnen

De Fransman naar een Franse ploeg?
julian alaphilippe

Als het aan Vincent Lavenu ligt dan zien we wereldkampioen Julian Alaphilippe vanaf 2022 in het veelbesproken tenue van AG2R Citroën koersen. De manager van de Franse ploeg steekt het in de Franse krant Sud Ouest niet onder stoelen of banken: hij ziet de renner die op dit moment bij Deceuninck-QuickStep rijdt als de toekomstige leider van z'n Tourploeg.

De Franse ploeg ziet Romain Bardet vertrekken naar Team DSM en heeft nu niet echt een klassementsrenner voor de grote rondes, al ziet het wel potentie in Benoit Cosnefroy. Maar Alaphilippe is voor de Franse ploeg nog even andere koek. "Hij moet natuurlijk wel op de markt zijn, maar dat is in 2022 het geval. Met een nieuwe partner als Citroën erbij moeten we voor het hoogste gaan en het proberen."

Alaphilippe zou zelf komende lente over z'n toekomst willen beslissen, daarbij de plannen van QuickStep in het achterhoofd houdend om een team rond Remco Evenepoel te bouwen voor de Tour. De kleine Fransman gaf na het behalen van z'n wereldtitel al aan nog eens voor de Tourzege te willen strijden.

Laatste nieuws