Wuyts: 'Pidcock is de derde topper in het veldrijden'

Michel Wuyts zag in de veldrit van Namen een ongekend spectaculaire cross. 'De mooiste van het seizoen!' De Belgische commentator was in het bijzonder gecharmeerd van de jonge Brit Tom Pidcock, die Mathieu van der Poel en Wout van Aert bijna deed kraken.

Pidcock"Het moet een marteling geweest zijn voor de tegenstanders van Pidcock", zegt Wuyts tegen Sporza. "Telkens als ze de Brit bijna te pakken hadden, ging hij weer in de aanval. Pidcock is niet het type dat denkt dat iets niet kan. Het slechtste wat een mens kan doen, is tegen zijn temperament handelen. Laat Pidcock dat op zijn 21 jaar maar doen. Hij gaat er alleen maar beter in worden. Zijn aanvallen zullen alsmaar langer worden. Hij krijgt Van Aert en Van der Poel wel klein, zoveel is duidelijk. Het is geen gewone smurf. Pidcock is iemand die de klasse, de capaciteiten en het karakter heeft om dat te blijven te doen."

"Als Pidcock demarreert, merk je dat de anderen zo snel mogelijk reageren. Van der Poel moest dat bijvoorbeeld doen na de openingsronde. Als er een type als de Brit met de grootste klasse wint in Gavere, dan weet je dat je die niet mag laten rijden. We hebben een derde man tussen de toppers en dat is een zegen voor de cross. Al kan je stellen dat er ook nog een vierde man is, want zonder pech zou Iserbyt hoger geëindigd zijn in Namen."

Cyclocross
  • cor vos