Zwaargeblesseerde Shirin van Anrooij maakt nu al comeback en hoopt nog op WK veldrijden

Een wonderbaarlijk herstel?
shirin van anrooij

Wie de beelden na haar val in de wereldbekercross van Tabor 29 november jongstleden zag, zal gedacht hebben dat haar veldritseizoen eropzat. Maar het pas 18-jarige talent Shirin van Anrooij hoopt er eind januari op het WK in Oostende toch alweer bij te zijn, zo laat ze Cycling Online weten.

In Tabor raakte de Zeeuwse direct na de start betrokken bij een zware valpartij. Een schijfrem sneed zich diep in haar arm. Haar crossploegleider Sven Nys van Trek-Baloise zei dat hij nog nooit zoiets had gezien. Van Anrooij werd twee keer geopereerd en ging een revalidatietraject in.

Dat verloopt voorspoedig, want ze is op dit moment op trainingsstage met haar wegploeg Trek-Segafredo. Over een week keert ze huiswaarts om in het weekend van 23 en 24 januari mee te doen aan de crossen van Hamme en Overijse. Vervolgens hoopt ze aan het WK mee te kunnen doen. "Maar dat zal dan wel met een andere insteek zijn dan voor de vakl de bedoeling was. Ik wil gewoon meedoen en weer een goed niveau halen", zinspeelt ze erop dat meedoen voor een ereplaats er niet inzit.

Vorig jaar werd Van Anrooij wereldkampioen bij de junioren. Eerder dit crossseizoen kampte ze met wat rugproblemen, waardoor de resultaten wat tegenvielen.

Laatste nieuws