Veel onzekerheid over doorgaan Olympische Spelen, Japanse autoriteiten ontkennen geruchten

De geruchten zijn niet bij te houden...
olympische spelen

Wie als sportliefhebber de (digitale) Times opensloeg, zal er even wanhopig van zijn geworden. De krant wist te melden dat de al uitgestelde Olympische Spelen van 2020 in Tokio ook geen doorgang zouden vinden in 2021. Volgens de doorgaans goed ingevoerde krant heeft 'a senior member' van het organiserend comité dat aan hen verteld. De Japanse autoriteiten zouden een 'goed moment' afwachten om het besluit wereldkundig te maken en op die manier de Spelen alsnog op een later moment in Tokio te houden.

Op de website van persbureau Reuters ontkennen diezelfde autoriteiten de berichtgeving in de Times dan weer uitdrukkelijk. Daar stellen ze er 'volledig op gefocust te zijn de Spelen volgens schema door te laten gaan'. "We ontkennen het bericht van de Times in alle toonaarden", voegt een hoge functionaris van de regering nog toe.

Al met al begint het een beetje op de 'quarantainesoap' te lijken, waarbij deelnemers eerst weer wel twee weken van tevoren in het Olympisch dorp in quarantaine zou moeten - waardoor voor wielrenners die ook de Tour rijden deelname onmogelijk wordt- en toen weer niet. Hoe het ook afloopt; het IOC en het organisatiecomité maken geen beste beurt.

Voor veel wielrenners zou het afgelasten van de Spelen een streep door de rekening zijn. Voor onder andere Mathieu van der Poel (mountainbike) is het dit jaar een groot doel. Een pluspunt van een afgelasting zou zijn dat Alejandro Valverde toch nog een jaar doorgaat. De Spanjaard zei gisteren in principe na 2021 te stoppen, tenzij bijvoorbeeld de Spelen niet doorgaan.

Laatste nieuws