Dit verdienden Mathieu van der Poel, Wout van Aert en de rest aan prijzengeld in de cross afgelopen seizoen

De Belgische krant Het Laatste Nieuws deed onderzoek en dit waren vorig seizoen de 5 grootverdieners (met eens een keer niet Mathieu van der Poel of Wout van Aert bovenaan, maar dat komt uiteraard omdat zij minder crossen reden dan de rest...) - en dit is dus alleen het prijzengeld, niet het startgeld.

wout van aert mathieu van der poel

1) Toon Aerts - 76.175 euro

Toon Aerts won al in oktober drie wedstrijden achter elkaar en daarna nog eentje in februari, maar presteerde daartussenin vooral heel constant. Hij won het eindklassement van de Super Prestige, werd tweede in de eindrangschikking van de X2O Badkamer Trofee en sloot de Wereldbeker af als nummer 4. Dat alles bij elkaar zorgt dat hij dit seizoen de grootverdiener in het veld is.

2) Eli Iserbyt - 68.935 euro

Eli Iserbyt werd al vroeg in het seizoen Europees kampioen; daarnaast won hij nog 6 crossen, vooral in de periode vlak voor Van der Poel en Van Aert hun intrede deden in het veld. Iserbyt won het eindklassement van de X2O Badkamer Trofee. Dat alles bij elkaar leverde hem dus een kleine 70.000 euro op.

3) Michael Vanthourenhout - 52.500

Vanthourenhout was in veel crossen de best of the rest achter Van der Poel en/of Van Aert. Waar Aerts constant presteerde geldt dat voor Vanthourenhout misschien nog wel meer: in alle drie de klassementen werd hij derde. Hij won in totaal drie keer (maar wel de cross met de mooiste naam: de Aardbeiencross Merksplas).

4) Wout van Aert - 50.600 euro

Wout van Aert verscheen in 14 crossen aan de start en won er daar 5 van. Als je 50.600 deelt door het aantal starts dan won de nummer 2 van het WK 3.614 euro aan prijzengeld per cross..

5) Mathieu van der Poel - 46.400 euro

De beste veldrijder van de wereld verscheen ook in 14 wedstrijden aan de start en hij won er daar 10 van, uiteraard met als grootste vis het WK in Oostende. Hij moest het echter doen 3.314 euro per cross, toch 300 euro minder dan z'n eeuwige concurrent Wout van Aert; hoewel Van der Poel dus meer won. Dat verschil is te verklaren door de Wereldbeker, waarvan Van Aert het eindklassement won.

Hier lees je wat de startgelden van de verschillende veldrijders zijn