Handig! Dé Strava-tip waarmee je al je oude ritten binnen no-time terugvindt

Lifehack!

strava

Nu de vogeltjes weer fluiten en de temperaturen boven standje ijsbeer uitstijgen, wil je natuurlijk weer buiten fietsen. En misschien ook wel langere afstanden. Maar hoe ging dat ene fijne rondje dat je een jaar geleden in het voorjaar reed ook alweer? Nou, dat zoek je dus heel makkelijk terug in Strava dankzij de (relatief) nieuwe zoekfunctie waar NOS-journalist en wielerpodcaster Martijn Hendriks ons recent op wees.

Voor bovengenoemde functie is het een uitkomst, maar het is ook gewoon heerlijk om even door je oude (berg)ritten te grasduinen. Een rollercoaster van emoties... Hoe mooi was deze rit?! Hoe kapot ging ik hier?! O ja, op deze col reed ik m'n vriend Stefan eraf! Oei, hongerklop!

Je vindt het allemaal terug in een handomdraai. Even op jij/you klikken in de app, dan op profiel/profile onderin het scherm, een stukkie naar beneden scrollen naar activiteiten/activities en tadaaa daar verschijnt de loep rechtsboven in beeld. Druk erop en er gaat een wereld voor je open - je eigen fietswereld.

Noot van de redacteur: het werkt echt perfect

Afgelopen weekend wilde ik mijn befaamde Rondje Elp van over de 100 kilometer rijden, maar omdat ik in de winter vanwege kou-ellende vaak die 100-grens niet haal was het geheugen een beetje roestig. Ik voerde 'Elp' in als zoekterm en daar waren alle ritjes die ik Rondje Elp had genoemd (let niet op de hoogtemeters; m'n Garmin is soms dronken..)