5 Outsiders om in de gaten te houden tijdens Omloop Het Nieuwsblad

Naast de bekende namen zijn dit volgens ons mannen die je nog snel kunt spelen tijdens je pooltje - of waar je gewoon even de wielerkenner mee kunt uithangen in de groepsapp..

pascal eenkhoorn
  • Afbeelding van Alex Aranburu Alex Aranburu
  • Afbeelding van Heinrich Haussler Heinrich Haussler
  • Afbeelding van Florian Sénéchal Florian Sénéchal
  • Afbeelding van Victor Campenaerts Victor Campenaerts
  • Afbeelding van Pascal Eenkhoorn Pascal Eenkhoorn

1) Pascal Eenkhoorn

Nu beoogd kopman voor de Omloop Mike Teunnissen in de lappenmand zit en Wout van Aert nog steeds op de Teide vertoeft, mag Pascal Eenkhoorn zich laten zien. Tenminste, dat is de man die wij zouden uitspelen als je de ploeg van Jumbo-Visma bekijkt (naast Eenkhoorn staan de jonge Olav Kooij, Edoardo Affini, Paul Martens, Timo Roosen, Nathan van Hooydonck en Maarten Wynants aan het vertrek). Wat kan de 24-jarige Eenkhoorn als hij niet hoeft te werken voor kopmannen? We zijn benieuwd!

2) Florian Sénéchal

De sterkte van het sterrenensemble van Deceuninck-QuickStep kan zowel een voordeel als nadeel zijn voor de 27-jarige rappe Fransman. In z'n enige wedstrijd van het seizoen, de Clasica de Almeria, werd hij in de sprint tweede achter Giacamo Nizzolo. Met de benen zit het dus wel goed. Dat toonde hij vorig seizoen ook aan in Gent-Wevelgem, waarin hij eveneens tweede werd.

Maar is het genoeg om bij de ploegleiding af te dwingen niet te hoeven werken voor mannen als Julian Alaphilippe en Zdenek Stybar? Waarschijnlijk niet, als je kijkt naar de samenstelling van de rest van de ploeg (Asgreen, Ballerini, Lampaert en de enige échte knecht Tim Declerq). Wie weet valt het tactisch allemaal de kant uit van de Fransman en blijft hij weg in een vroeg groepje. En wie dan naar de meet rijdt met Sénéchal is geklopt...

Sénéchal wint de Druivenkoers in augustus 2020

3) Alex Aranburu

De 25-jarige Alex Aranburu wordt naast Fabio Felline uitgespeeld als schaduwkopman bij Astana. De Spanjaard kwam dit seizoen al sterk voor de dag in de Tour de la Provence waar hij heuvelop achter Davide Ballerini en Giulio Ciccone naar een derde plek sprintte in de tweede etappe.

Daarbij werd hij vorig seizoen al eens tweede in de Gran Trittico Lombardo, waar hij achter een solerende Gorka Izaguirre een sprintje van een elitegroepje met Greg van Avermaet en Michal Kwiatkowski. De Spanjaard werd ook zevende in Milaan-Sanremo. Nadeel: hij is niet erg ervaren in het Vlaamse werk. Vorig seizoen reed hij voor het eerst het openingsweekeinde; in Kuurne-Brussel-Kuurne werd hij 19e. Maar wij weten wel zeker dat hij veel beter kan.

Aranburu in Kuurne-Brussel-Kuurne van vorig seizoen

4) Victor Campenaerts

De flamboyante Belgische tijdrijder maakte van het openingsweekeinde een specifiek doel en als de Belg ergens een doel van maakt, kun je je borst natmaken. Maar hoewel hij zo ongeveer naast het parkoers woont, rijdt hij er voor het eerst. Ervaring in koersverband heeft hij dus niet, maar van z'n trainingingsrondjes zal hij elke kassei kennen. Met de Watts zit het ook wel goed, maar beschikt Campenaerts ook over de vinnige versnelling die je nodig hebt op een kasseienklimmetje?

Kan Campenaerts het ook zonder tijdritpak?

5) Heinrich Haussler

Deze naam is een beetje wensdenken, want we gunnen het Heinrich Haussler zo na dit prachtige verhaal over hoe hij het veldrijden beleeft (na afloop spuit hij z'n fiets zelf schoon en rijdt hij nog onder de modder weer een paar uur naar huis in Duitsland). Voor Van der Poel en Van Aert werkt het crossen als voorbereiding prima, maar is dat ook het geval voor de veteraan van Bahrain Victorious?

Heinrich Haussler in de cross