Van der Poel knecht met kapot stuur, ploegmaat Merlier wint Le Samyn

Een aantrekkelijke koers op de Waalse kasseien met opnieuw een opmerkelijke rol voor wie anders dan Mathieu van der Poel.

tim merlier

Waar Mathieu van der Poel in Kuurne-Brussel-Kuurne met nog meer dan 80 kilometer te gaan zijn duivels ontbond, was het nu 40 kilometer van de meet tijd voor een klein VDP-showtje. Hij schudde eens aan de boom en herschikte de koers toch wel behoorlijk, want hij bracht een door zijn actie uitgedund peloton dichtbij een grote vluchtgroep met onder andere Danny van Poppel en Jan Willem van Schip.

Na het bommetje van Van der Poel kregen we een aantrekkelijke koers voorgeschoteld waarin met name een sterke Mark Cavendish en Victor Campenaerts opvielen.

Maar het was toch weer Mathieu van der Poel die in de finale de belangrijkste rol voor zich opeiste, zonder zelf te winnen. Op de laatste kasseistrook waren hij en Florian Sénéchal de sterksten, maar Van der Poel z'n stuur brak, waardoor hij er niet alles uit kon halen.

Toen het groepje Van der Poel-Sénéchal, met daarin ook Sep Vanmarcke en Danny van Poppel was teruggepakt, bereidde de Nederlands kampioen met een kapotte stuurbeugel - en dus met de handen op het stuur - toch nog de sprint voor. Merlier rondde het vlekkeloos af.

Het kapotte stuur van Van der Poel

Beeld: Cor Vos

De sprint

De top 10

Nieuws
  • Cor Vos