Overzicht | Deze koersen kun je komende week op tv volgen

Na het openingsweekeinde gaat de koers uiteraard verder en wel zoals je hieronder leest!
strade bianche

Dinsdag 2 maart: GP Le Samyn (met Mathieu van der Poel)

Deze Waalse kasseienkoers - jawel, een Waalse kasseienkoers - spint er garen bij dat Mathieu van der Poel de UAE Tour niet kon uitrijden, want de Nederlands kampioen voegde na Kuurne-Brussel-Kuurne ook deze koers toe aan zijn programma om wat koershardheid op te doen.

Nou, in Kuurne hebben we allemaal gezien waar dat toe leidde... Wordt het opnieuw een Mathieu van der Poel Show? Het zou kunnen, maar er staan genoeg andere kleppers aan het vertrek (John Degenkolb, Niki Terpstra, Sep Vanmarcke en natuurlijk het Deceuninck-QuickStep-blok met Florian Sénéchal als beoogde kopman).

Voor de heren te zien zijn op Sporza en Eurosport (vanaf 15.15 uur) kun je eerst de dameskoers volgen op beide zenders (vanaf 14.00 uur). Volgens het traagste schema zijn de heren om 17.38 uur binnen.

Zaterdag 6 maart: gravelen in de Strade

Vijf maanden na de vorige Strade Bianche is het nu alweer tijd voor de schitterende koers over de Toscaanse onverharde wegen. De vorige editie werd verreden in de verzengende hitte; dat zal nu anders zijn. In de vorige editie zagen we ook dat Mathieu van der Poel niet de allerbeste benen had, terwijl Wout van Aert er juist tiptop in orde was.

Hoe gaat dat nu zijn? Want ze zijn er allebei bij. Van Aert heeft net een heel lange hoogtestage achter de rug op de Teide, terwijl Van der Poel zich op een andere manier in vorm reed - maar dat-ie al goed is, weten we sinds zondag. Maar om van een duel te spreken zou wat laatdunkend zijn jegens de rest van het sterke startveld in deze World Tour-koers, waar de mannen van de Vlaamse klassiekers en de Waalse klassiekers hun krachten meten.

Voor de uitzending geldt weer hetzelfde als bij Le Samyn: Sporza en Eurosport zenden eerst de dameskoers uit (vanaf 12.25 uur) om daarna de herenkoers in de huiskamers te brengen (vanaf 13.50 uur). Volgens het traagste schema zijn de heren om 16.44 uur op de Piazza del Campo in Siena.

Profiel van de Strade | Beeld website Strade Bianche

Zondag 7 maart

Op zondag kun je naar de eerste etappe kijken van de Koers naar de zon: Parijs-Nice. Met onder andere Primoz Roglic, Julian Alaphilippe, Richie Porte, Nairo Quintana en Romain Bardet staan er grote klassementsmannen aan het vertrek. Maar de eerste rit lijkt er eentje voor de sprinters te zijn - hoewel het wel heuvelachtig is.

Volgens de voorlopige deelnemerslijst staat Peter Sagan aan het vertrek (maar z'n herstel van Covid-19 zou nog roet in het eten kunnen gooien - update: inmiddels is duidelijk dat hij z'n seizoen in de Tirreno zal beginnen), maar ook sprinters als Michael Matthews, Giacomo Nizzolo, Pascal Ackermann en Caleb Ewan maken hun opwachting.

Parijs-Nice kun je in het weekend volgen via de NOS, Sporza en Eurosport. De finishtijd ligt in het weekend rond de klok van vijf uur - let op: als je de dagen erna ook wil kijken: doordeweeks finishen ze wat eerder.

Profiel van de eerste etappe | Beeld: website Parijs-Nice

En voor de échte fanatiekelingen kun je woensdag een koers kijken via de livestream

Dan staat namelijk de Trofeo Laigueglia op het programma. Een koers die zich afspeelt langs de Ligurische kust in Italië, waar vorig seizoen Giulio Ciccone de champagne mocht ontkurken. Hij staat dit jaar weer aan het vertrek, maar ook ploeggenoot Bauke Mollema is een kanshebber voor de zege in de koers die in de finale op het lokale rondje een paar klimmetjes kent. met Egan Bernal en Michal Kwiatkowski stuurt ook INEOS een sterke ploeg de weg op.

De organisatie biedt een livestream aan via de social media. De finish wordt tussen vier uur en half vijf verwacht.

Laatste nieuws