Belangrijke kasseienstrook Parijs-Roubaix opnieuw aangelegd

Wat moesten we zonder Les Amis des Paris-Roubaix! Hieronder lees je over hun werkzaamheden - en zie je dat het er nu al 'perfect' bijligt...

parijs-roubaix

De renners met ambities in het voorjaar zitten met hun hoofd bij Milaan-Sanremo, maar ergens in het achterhoofd zitten altijd de kasseien van Parijs-Roubaix, zeker dit jaar, omdat de vorige editie van de Hel van het Noorden werd afgelast vanwege het coronavirus.

Zondag 11 april is het zover en dat betekent dat de enthousiaste groep vrijwilligers onder de naam Les Amis de Paris-Roubaix druk doende is het parkoers (enigszins) begaanbaar te maken. Zonder deze vrienden van Parijs-Roubaix zou de kasseienklassieker vermoedelijk niet door kunnen gaan, want er zijn ieder jaar herstelwerkzaamheden aan de kasseienstroken nodig vanwege het landbouwverkeer dat ze kapotrijdt - of ja, nog kapotter dan het er al bij ligt in de koers...

Gisteren namen ze secteur 11 onder handen, de vijfsterrenstrook Mons-en-Pévèle. De groep vrijwilligers doet dit ieder jaar met één of meerdere stroken. Ze proberen zoveel mogelijk de authentieke kasseien te gebruiken om de boel weer een beetje op te kalefateren - maar uiteraard ook weer niet té veel, het moet wel een hel blijven.

Zoals je aan de foto's ziet, lag het er gisteren al 'perfect' nat bij in Noord-Frankrijk. Hopen dat dat over drie weken ook zo is!

Pelotonpraat
  • Twitter Les Amis de Paris-Roubaix