🎥 Voor de bucketlist: 140 kilometer lang fietspad vlak langs het Gardameer

De Giro begint over precies een week met een ploegentijdrit over een fietspad. Deze rond het Gardameer ziet er ook uit als een fantastisch tochtje!

gardameer

In Italië, en ook in de streek nabij het Gardameer (aan de voet van de Alpen en Dolomieten, tussen Milaan en Venetië), is het fantastisch klimmen. Maar als je daar even genoeg van hebt, kun je nu ook een mooie tocht langs de oevers van het grote meer maken.

En met langs bedoelen we ook echt langs en met tocht ook echt tocht. Het is namelijk een 140 kilometer lange route die in een ambitieus plan is aangelegd door de plaatselijke autoriteiten (Garda By Bike) en vlak langs het meer - soms zelfs over het meer - gaat. Het fietspad biedt je overal prachtige uitzichten over het gehele meer en de bergen rondom. In enkele gevallen bevind je je ruim 50 meter boven het meer.

Het eerste deel kwam gereed in 2018 en nu is de hele route al een tijdje klaar. Eentje voor de bucketlist! Hieronder zie je de fraaie beelden van wat voor prachtige uitzichten je zoal te wachten staan dan...

In onze Giro-special - hier online aan te schaffen - vind je alle info die je moet hebben over de ronde. Aanstaande zaterdag begint-ie dus met een bijna 20 kilometer lange ploegentijdrit die eveneens over een fietspad gaat: een zogenaamde Via Verde, een oude spoorbaan die omgebouwd is tot fietspad.

Het parkoers is grotendeels vlak en leidt de renners van Fossacesia naar Ortona. Aan het einde ligt een klein klimmetje van iets meer dan een kilometer aan 5,3 procent.

Beeld: Twitter @Bicicleto_ZGZ | Video: Twitter @Bicicleto_ZGZ

Zelf in het zadel
  • Twitter @Bicicleto_ZGZ
  • Twitter @Bicicleto_ZGZ