HomeZelf in het zadel🎥 Voor de bucketlist: 140 kilometer lang fietspad vlak langs het Gardameer

🎥 Voor de bucketlist: 140 kilometer lang fietspad vlak langs het Gardameer

De Giro begint over precies een week met een ploegentijdrit over een fietspad. Deze rond het Gardameer ziet er ook uit als een fantastisch tochtje!

In Italië, en ook in de streek nabij het Gardameer (aan de voet van de Alpen en Dolomieten, tussen Milaan en Venetië), is het fantastisch klimmen. Maar als je daar even genoeg van hebt, kun je nu ook een mooie tocht langs de oevers van het grote meer maken.

En met langs bedoelen we ook echt langs en met tocht ook echt tocht. Het is namelijk een 140 kilometer lange route die in een ambitieus plan is aangelegd door de plaatselijke autoriteiten (Garda By Bike) en vlak langs het meer – soms zelfs over het meer – gaat. Het fietspad biedt je overal prachtige uitzichten over het gehele meer en de bergen rondom. In enkele gevallen bevind je je ruim 50 meter boven het meer.

Het eerste deel kwam gereed in 2018 en nu is de hele route al een tijdje klaar. Eentje voor de bucketlist! Hieronder zie je de fraaie beelden van wat voor prachtige uitzichten je zoal te wachten staan dan…

In onze Giro-special – hier online aan te schaffen – vind je alle info die je moet hebben over de ronde. Aanstaande zaterdag begint-ie dus met een bijna 20 kilometer lange ploegentijdrit die eveneens over een fietspad gaat: een zogenaamde Via Verde, een oude spoorbaan die omgebouwd is tot fietspad.

Het parkoers is grotendeels vlak en leidt de renners van Fossacesia naar Ortona. Aan het einde ligt een klein klimmetje van iets meer dan een kilometer aan 5,3 procent.

Beeld: Twitter @Bicicleto_ZGZ | Video: Twitter @Bicicleto_ZGZ

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

7 Tips waarmee het fietsen in de bergen nét even wat minder zwaar wordt

In de bergen fietsen is fantastisch, maar kan natuurlijk ook loodzwaar zijn. Onderstaande 7 tips maken het misschien net even wat minder zwaar. Doe er je voordeel mee!

Vingegaard: ‘Als Van Aert nog een tandje bijsteekt, kan hij zelf voor eindzege in de Tour gaan’

Over een maand vindt in Bilbao de Grand Départ van de Ronde van Frankrijk...

Tadej Pogacar: ‘Als ik Evenepoel was, zou ik altijd de Tour rijden’

Tadej Pogacar liep een polsbreuk op bij een val tijdens Luik-Bastenaken-Luik, maar de Sloveen...

🎥 Puck Pieterse verlengt contract en viert het met superlange wheelie terwijl ze meer dan 250 watt rijdt

Puck Pieterse rijdt nog tot 2027 bij de ploeg van de gebroeders Roodhooft. Dat...

Meer zoals dit

7 Tips waarmee het fietsen in de bergen nét even wat minder zwaar wordt

In de bergen fietsen is fantastisch, maar kan natuurlijk ook loodzwaar zijn. Onderstaande 7 tips maken het misschien net even wat minder zwaar. Doe er je voordeel mee!

5 Handige tips voor beginnende mountainbikers

Wie het mountainbiken wil ontdekken zal gegarandeerd veel plezier beleven, maar moet er rekening...

5 Dingen die andere weggebruikers zouden moeten weten over wielrenners

Misschien kan dit - na de door het incident met oud-minister Sander Dekkers in alle hevigheid opgelaaide discussie - voor een beetje wederzijds respect zorgen...