HomeZelf in het zadel🎥 Voor de bucketlist: 140 kilometer lang fietspad vlak langs het Gardameer

🎥 Voor de bucketlist: 140 kilometer lang fietspad vlak langs het Gardameer

De Giro begint over precies een week met een ploegentijdrit over een fietspad. Deze rond het Gardameer ziet er ook uit als een fantastisch tochtje!

In Italië, en ook in de streek nabij het Gardameer (aan de voet van de Alpen en Dolomieten, tussen Milaan en Venetië), is het fantastisch klimmen. Maar als je daar even genoeg van hebt, kun je nu ook een mooie tocht langs de oevers van het grote meer maken.

En met langs bedoelen we ook echt langs en met tocht ook echt tocht. Het is namelijk een 140 kilometer lange route die in een ambitieus plan is aangelegd door de plaatselijke autoriteiten (Garda By Bike) en vlak langs het meer – soms zelfs over het meer – gaat. Het fietspad biedt je overal prachtige uitzichten over het gehele meer en de bergen rondom. In enkele gevallen bevind je je ruim 50 meter boven het meer.

Het eerste deel kwam gereed in 2018 en nu is de hele route al een tijdje klaar. Eentje voor de bucketlist! Hieronder zie je de fraaie beelden van wat voor prachtige uitzichten je zoal te wachten staan dan…

In onze Giro-special – hier online aan te schaffen – vind je alle info die je moet hebben over de ronde. Aanstaande zaterdag begint-ie dus met een bijna 20 kilometer lange ploegentijdrit die eveneens over een fietspad gaat: een zogenaamde Via Verde, een oude spoorbaan die omgebouwd is tot fietspad.

Het parkoers is grotendeels vlak en leidt de renners van Fossacesia naar Ortona. Aan het einde ligt een klein klimmetje van iets meer dan een kilometer aan 5,3 procent.

Beeld: Twitter @Bicicleto_ZGZ | Video: Twitter @Bicicleto_ZGZ

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Lefevere: ‘Blijkbaar niet goed voor de sfeer als ik mijn mening geef, maar verstopt in mijn broekzakken bal ik geregeld mijn vuisten uit frustratie”

Daarbij zaten Lefevere, ploegleiders en trainers samen. Een eenduidig antwoord vonden ze niet, maar...

Column | De dag dat Leo van Vliet harder juichte dan Mathieu van der Poel zelf

Leo van Vliet kondigde aan dat hij vanaf 2026 niet langer als koersdirecteur van...

Dit zijn de 7 mooiste klimmetjes van Zuid-Limburg (+ een bonusklim)

Dit zijn volgens ons de 7 mooiste beklimmingen die er in Zuid-Limburg te vinden zijn. En nee, de Cauberg staat er niet tussen!

Eddy Merckx weer thuis na spoedoperatie aan darmtorsie

Het Laatste Nieuws meldt dat Eddy Merckx in de nacht van 26 maart met...

Meer zoals dit

Dit zijn de 7 mooiste klimmetjes van Zuid-Limburg (+ een bonusklim)

Dit zijn volgens ons de 7 mooiste beklimmingen die er in Zuid-Limburg te vinden zijn. En nee, de Cauberg staat er niet tussen!

De Mond tot Kont Challenge: deze toertocht wil je absoluut rijden! (vanwege diverse redenen..)

Het wielerseizoen is voor ons amateurs ook weer begonnen. Het afgelopen weekend konden we...

Dit zijn de 10 zwaarste beklimmingen in de Ardennen

De kasseiklassiekers zijn voorbij en dus is het tijd voor de Ardennenklassiekers. Ook de...