HomeKlassiekers'Parijs-Roubaix wordt uitgesteld naar najaar'

‘Parijs-Roubaix wordt uitgesteld naar najaar’

Vanwege de verslechterde situatie met betrekking tot de coronapandemie in het noorden van Frankrijk wordt Parijs-Roubaix uitgesteld naar het najaar. Volgens Le Parisien worden 24 en 31 oktober als mogelijke alternatieve datums aangeduid.

Volgens de Franse krant zal Parijs-Roubaix dit jaar niet op 11 april kunnen plaatsvinden. Het nieuws hing al een tijdje in de lucht, maar als we de Fransen mogen geloven maakt de organisatie het nieuws vanmiddag bekend. Vanwege de epidemiologische situatie in het departement Hauts-de-France, zou het volgens lokale autoriteiten niet mogelijk zijn om een wielerwedstrijd te organiseren.

De argumenten die de ASO, organisator van de wedstrijd, aandroeg werden van tafel geveegd. Men droeg onder andere aan om een bubbel te vormen, start- en finishlocaties af te grendelen en het Bos van Wallers af te sluiten voor publiek. Bovendien droeg de ASO aan dat de uitzending van een wielerkoers ‘goed voor het moreel van de Fransen zou zijn’.

Echter, sinds dinsdag hebben ontmoetingen tussen het ministerie van Sport en dat van Volksgezondheid geleid tot het besef dat de gezondheidssituatie zo ernstig is, dat het onredelijk is om een wielerkoers te organiseren. Overigens wil de organisatie niets van annuleren weten, maar opteren ze voor uitstel richting het eind van het seizoen. Oorspronkelijk zou het seizoen op 19 oktober sluiten, maar de UCI heeft al aangegeven dit te verlengen tot 31 oktober. Daardoor komen de zondagen 24 en 31 oktober in aanmerking om de Hel van het Noorden te organiseren.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Column | Besef goed: Van der Poel en Van Aert zijn de Messi en Ronaldo van het wielrennen en jij maakt het mee!

Onze redacteur neemt in dit crossluwe weekend de tijd om even stil te staan bij het feit hoe bijzonder het is om in het wielerera te leven waarin zowel Mathieu van der Poel als Wout van Aert actief zijn. Lees z'n verhaal en laat het ook tot je doordrengen..

Vader Adrie dankt Wout van Aert voor steun: ‘Ik zou eerder parkoers tegen ‘Matje’ maken’

Er is de voorbije weken heel wat te doen geweest rond het feit dat...

Fem van Empel bijzonder geëmotioneerd na wereldtitel: ‘Nu even er tussenuit naar Marrakech’

Van Empel trok al vroeg in de wedstrijd ten aanval en kwam ook solo...

Fem van Empel wordt op haar 20e wereldkampioen veldrijden bij de dames elite, ook zilver en brons voor Nederland

In Hoogerheide streden de allerbeste dames vandaag om de wereldtitel in het veld. Dat...

Meer zoals dit

Armstrong: ‘Patrick Lefevere moet razend zijn na de Ronde!’

Lance Armstrong denkt dat ploegbaas Patrick Lefevere ontploft is na de magere prestaties van zijn team Quick Step-Alpha Vinyl in de Ronde van Vlaanderen.

Mathieu van der Poel: ‘Nog nooit zo verzuurd geweest op de Paterberg’

Mathieu van der Poel was euforisch na afloop van zijn tweede zege in de Ronde van. Vlaanderen. De kopman van Alpecin-Fenix bekende na afloop alle zeilen bij te moeten zetten om Tadej Pogacar te volgen.

Video | Van Aert past definitief voor Ronde van Vlaanderen

Wout Van Aert past definitief voor de Ronde van Vlaanderen. De Belgische kampioen heeft positief getest op corona.