Pidcock deelt sneer uit over 'verkeerd geplaatste camera' op Instagram

De jonge Brit kon zich niet inhouden op social media...
tom pidcock

Er is veel te doen over de fotofinish van afgelopen zondag in de Amstel Gold Race, waarbij Wout van Aert uiteindelijk tot winnaar werd uitgeroepen ten faveure van Tom Pidcock. De Belg was z'n wiel was 0,0004 seconden eerder bij de meet dan dat van Pidcock. Maar volgens sommige mensen stond de camera voor die finishfoto niet juist opgesteld.

Die berichten zijn ook bij de 21-jarige revelatie van het voorjaar Tom Pidcock terechtgekomen, want de renner van INEOS Grenadiers zei er in een bijzinnetje in een Instagram-post over de Waalse Pijl wat over. Inmiddels is de post weer verwijderd door Pidcock, maar hij had een kleine sneer in huis bij een foto van hemzelf op de Waalse wegen.

"Vol gas richting de Waalse Pijl van morgen, zodat er geen verkeerd geplaatste camera voor de fotofinish nodig is", was het onderschrift van de Brit. De Franse wielerjournalist Josselin Riou maakte een screenshot, zodat we het bericht toch nog kunnen zien. Pidcock verving zelf de tekst door het keurige 'Vol gas richting de Waalse Pijl!' Hieronder zie je echter het verwijderde bericht.

Laatste nieuws