Organisator Ronde van Vlaanderen: 'Hoe gaat het beter worden als ASO dít toelaat?!'

Tomas van den Spiegel van Flanders Classic deelt een sneer uit naar de ASO naar aanleiding van iets wat hij in de Waalse Pijl zag.

tomas van den spiegel

Tomas Van Den Spiegel is als oud-profbasketballer en z'n daarbij behorende lengte een opvallende verschijning in de wielerwereld, maar als CEO van Flanders Classics (onder andere de organisator van de Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem) timmert hij flink aan de weg.

Hij heeft het vrouwenwielrennen prioriteit gegeven binnen zijn organisatie en ook veiligheid staat hoog op de agenda bij Van Den Spiegel. Zo maakten de koersen onder de vlag van Flanders Classics allemaal gebruik van de nieuwe Race Barriers van Boplan.

Van Den Spiegel schreef in een tweet al eens dat de veiligheid van de renners zijn grootste zorg is en voor veel stress bij hem zorgt. Na een koers zonder zware crashes haalt hij iedere keer weer opgelucht adem.

Maar het viel Van Den Spiegel op dat niet alle koersorganisators zo met veiligheid bezig zijn, om het maar voorzichtig uit te drukken. In een tweet haalt hij dan ook uit naar de ASO - hij noemt ze niet bij naam, maar spreekt van 'de grootste koersorganisator'.

In de Waalse Pijl, georganiseerd door de ASO, zag hij een beeld van een peloton dat tussen twee paaltjes door koest. Oké, er zaten weliswaar gele kussens omheen, maar oordeel zelf over de foto bij de tweet van Van Den Spiegel... Dat is niet echt pluis toch?

Van Den Spiegel schrijft erover: "Hoe zal het ooit beter worden in de koers als de grootste organisator op deze manier met veiligheid omgaat en dit toelaat?"