Overzicht | Koers op tv: veel klimmen en tijdrijden in Ronde van Romandië met Nederlandse troeven

Hier lees hoe laat je waar klaar moeten zitten voor welke koers (spoiler: dat is er deze week maar eentje..) - en wie je dan aan het werk ziet.

steven kruijswijk

Het voorjaar zit erop en de Giro-koorts moet nog losbarsten (die kun je overigens prima opwekken door onze Giro-special hierrrr te kopen..). Even relatieve koersstilte. Maar gelukkig wordt er altijd wel ergens gefietst en deze week is dat in (Franstalig) Zwitserland, waar in aanloop naar die Giro de Ronde van Romandië van dinsdag tot en met zondag wordt gereden.

Je kijkt de koers elke dag op Eurosport 1 vanaf 15.30 uur. In het weekend rijden er helaas motoren voor het peloton uit (Moto GP en andere races) en is de koers iets later op de buis.

Er is alle reden om te kijken, want Nederland heeft een paar klassementsijzers in het vuur in Romandië. Zowel Steven Kruijswijk (met Sepp Kuss als ploeggenoot aan zijn zijde) als Wilco Kelderman staan aan het vertrek in Zwitserland.

Zij nemen het onder andere op tegen een als vanouds sterk INEOS Grenadiers, dat Geraint Thomas en Richie Porte naar de Alpen/Jura stuurt. Andere kanshebbers: Jack Haig, Michael Woods (nog in goede doen tijdens L-B-L), Miguel Angel Lopez (al is het zijn eerste koers van het jaar), Marc Hirschi en Ion Izagirre.

Heel veel sprinterskansen zijn er niet en dat zie je gelijk aan het startveld. Alleen Peter Sagan en Elia Viviani zijn erbij als echte grote sprintersnamen.

Er zitten twee tijdritten in de ronde van nog geen week (korte proloog plus een echte tijdrit), dus heeft ook Filippo Ganna de wedstrijd op z'n agenda gezet. Verder rijdt namen Team DSM Thymen Arensman. Benieuwd wat hij kan laten zien!

Hieronder zie je de profielen van alle etappes.

Etappe 1 (proloog van 4 kilometer)

Etappe 2

Etappe 3

Etappe 4

Etappe 5

Etappe 6 (individuele tijdrit)