Giro | Alles wat je moet weten over etappe 7: Notaresco-Termoli

Hieronder vind je alle informatie over de etappe die vandaag op het programma staat!

giro

Historie, parkoers en kanshebbers

In 2011 startte in de finishplaats van vandaag de sprintetappe naar Teramo, gewonnen door Cavendish voor Ventoso en Petacchi. Eindwinnaar was dat jaar Alberto Contador maar bijna een jaar later werd dat alsnog Scarponi door de schorsing van de Spanjaard met terugwerkende kracht geschorst, want zero, zero, zero, zero, zero... cinco nanogram verboden stof.

Contador leidt dit jaar in de Giro samen met Ivan Basso de Eolo-formatie. De jonge continentale ploeg is een product van hun in 2013 gezamenlijk begonnen project en kreeg deze Giro al een wild card. Tot begrijpelijke woede van het sportief meer succesrijke team Androni van de Turijnse manager Gianni Savio.

De klim naar Chieti zal niet voorkomen dat de renners weer samenkomen voor de slotfase langs zee. Mocht er wind staan dan kunnen waaiers misschien nog voor wat animo zorgen maar waarschijnlijk is het een dag voor de massaspurt. In de slotfase bij Termoli kunnen een paar muurtjes het peloton uiteen slaan. Een dag voor Sagan dus? (Zie hieronder voor het profiel van de laatste 3 kilometer)

Het profiel

De laatste kilometers

Het tijdschema

Volgens het snelste tijdschema weten we om 17.01 uur, volgens het traagste schema weten we het om 17.25 uur.