Giro | Alles wat je moet weten over etappe 8: Foggia-Guardia Sanframondi

Hieronder vind je alle informatie over de etappe die vandaag op het programma staat!

giro

Parkoers, historie en kanshebbers

Het parkoers met de slotklim naar het nog geen vijfduizend inwoners tellende Guardia Sanframondi zorgt voor een aantrekkelijke finale die het stadje wat leven kan inblazen. De oude kern ervan heeft een typisch Middeleeuws karakter en heeft een dominante plaats in het weidse landschap vol druiven en olijven. Maar het stadje is als vele in Zuid-Italië nogal ontvolkt door het wegtrekken van de jongeren naar de grote steden van het midden en noorden van het land.

De renners hebben vandaag uiteraard niks van doen met die demografische ontwikkelingen, dus gaan we over naar de koers! Vanaf de oostkust rijden de renners door het middengebergte via de 20 kilometer lange klim van Bocca della Selva. De 1393 meter hoge top ervan ligt op 53 kilometer van de finish.

De afdaling is lang, eerst 20 kilometer de échte afdaling, gevolgd door nog eens 20 kilometer licht dalend. Na wat vals plat volgt nog een slotklim van 6 kilometer tegen hellingspercentages van 7 procent voor een mooie strijd om de etappezege garandeert.

De Italiaan Visconti, dit jaar uitkomend voor de Bardiani ploeg, of zijn landgenoten Ulissi en Formolo kunnen zich hier aanvallend tonen, maar is dat dan vanuit het peloton of krijgt de vlucht van de dag al een vrijgeleide? In dat geval schrijven we uiteraard ook de naam van Thomas de Gendt voor de zekerheid maar even op...

Het profiel

Het profiel van de laatste kilometers van de slotklim

Het tijdschema

Het snelste tijdschema brengt de renners om 16.58 uur boven op de berg, het traagste schema doet dat om 17.27 uur.