Mark Cavendish: 'Zoveel mensen geloofden niet meer in me, maar deze gasten wel!' 

Prachtig! Mark Cavendish pakt 'm gewoon. Dit waren z'n eerste woorden na de meet.

mark cavendish

Alsof het zo moest zijn. Juist in de plaats waar hij in 2015 ook al won kon Mark Cavendish zijn 31e (!) etappezege in de Tour de France vieren. De Brit was door velen al afgeschreven, maar Patrick Lefevere viste 'm op. Het werd een succesverhaal van jewelste met deze etappezege als (voorlopig) hoogtepunt.

Cav kon het direct na z'n sprint nog niet echt geloven en was overmand door emoties. "Ik weet niet wat ik moet zeggen man. Alleen hier zijn is al bijzonder, weer terug te zijn in deze race. Dat had ik nooit gedacht. Deceuninck-QuickStep heeft de beste renners ter wereld, met een gelukje voor mij sta ik er nu en dan dit. Ik dacht dat ik hier nooit meer zou zijn."

Hij bedankte z'n ploeg, maar niet zoals te doen gebruikelijk voor het werk in de rit, maar voor veel meer dan dat. "Zoveel mensen geloofden niet meer in me, maar de gasten bij deze ploeg wel! Het was nog spannend vandaag, want we moeten alles geven om 'm (vluchter Brent van Moer, red.) te pakken. Echt ongelofelijk... F*ck, ho, sorry...", besloot hij.