Kelderman: 'Ik weet dat de vorm er is'

Menig analyticus noemde Wilco Kelderman vooraf een van de kanshebbers om het geel over te nemen van Mathieu van der Poel, maar in de tijdrit kwam de kopman van BORA-hansgrohe er niet aan te pas. Hij eindigde op een 27ste plek op bijna twee minuten van winnaar Tadej Pogacar.

Kelderman
  • Wilco Kelderman Wilco Kelderman

Na afloop was Kelderman dusdanig teleurgesteld dat hij eerst doorreed naar de bus. Via de ploeg kwam er toch een reactie naar buiten. "Na de sterke tijdrit in de Dauphiné had ik gedacht dat ik hoger kon eindigen", zei Kelderman, die naar de dertiende plaats in het algemeen klassement is gezakt. "Ik moest mijn positie op de fiets iets aanpassen vanwege de wond op mijn elleboog. Helaas heeft dat zeker niet geholpen, want ik had ook het gevoel dat ik een beetje gedraaid op de fiets zat. Maar het is wat het is en ik zoek niet naar excuses."

Toch vervolgt Kelderman dat het aan zijn niveau niet kan liggen. "Mijn vermogen was oké en we moeten dan ook analyseren waar ik tijd verloren heb. Ik weet dat de vorm er is. Onze focus verschuift nu direct naar de eerste bergetappes van komend weekend." In de eerste etappe liep Kelderman verwondingen op aan zijn elleboog.