Lefevere: 'Echt slecht kun je de tijdrit van Evenepoel niet noemen'

Patrick Lefevere was niet onder de indruk van de verrichtingen van Remco Evenepoel op de Olympische Spelen. Toch tilt de ploegbaas van Deceuninck-Quickstep niet al te zwaar aan de negende plaats van zijn poulain. “Niet schitterend, maar echt slecht kan je de tijdrit van Remco ook niet noemen.”

Lefevere
  • Patrick Lefevere Patrick Lefevere

"De beste heeft gewonnen. Voor de rest is er weinig voer tot discussie", zegt Lefevere tegen Het Nieuwsblad. "Asgreen werd 7de, net als in de Tour eindigt hij net achter Van Aert. Remco is 9de. Dat is niet schitterend, maar ook niet echt slecht als je ziet wie nog achter hem eindigt."

Toch worden er over het algemeen wonderen verwacht als het om Evenepoel gaat. Lefevere wil daar niet in mee. "Je moet het nuchter bekijken. Op het WK 2019 eindigde Remco tweede op 1’09” van Rohan Dennis. Nu eindigt hij 1’13” achter Dennis. Dat is vergelijkbaar. Vergeet niet: zes maanden geleden was hij nog aan het revalideren in de zwemkom. Het is misschien wat te rap gegaan, maar ik zoek zeker geen excuses en Remco weet dat ook."

Hoe nu verder voor Evenepoel? Lefevere: “Niet rusten. Hij heeft slechts 27 koersdagen. Hij moet koersen tot het einde van dit seizoen in functie van 2022, tenminste als zijn hoofd nog meewil. Remco zal op 10 augustus hervatten in de Ronde van Denemarken, dan Overijse, Brussel, Benelux Tour, het WK en Lombardije.”

Nieuws
  • cor vos