Vuelta | Groene trui is doel voor Fabio Jakobsen: 'Het inspireert, maar vrees de bergen'

Wat vindt Fabio Jakobsen van rijden in het groen en denkt hij de trui tot het einde vast te kunnen houden?

fabio jakobsen
  • Fabio Jakobsen Fabio Jakobsen

Voor Fabio Jakobsen is met twee etappezeges - helemaal met zijn verhaal natuurlijk - de Vuelta al geslaagd. Maar de sprinter van Deceuninck-QuickStep is een winnaar en winnaars willen altijd meer.

Dus heeft Jakobsen naast het winnen van nog meer etappes z'n zinnen ook gezet op de groene puntentrui die hij gisteren na z'n tweede etappezege weer overnam van Jasper Philipsen. In de Vlaamse krant Het Nieuwsblad vertelde hij over z'n 'groene droom'.

"Als sprinter wil je die trui dragen. Kijk naar Cavendish in de Tour. Groen inspireert, groen is voor de sprinters, ik ben een sprinter. Ik vrees uiteraard alleen de bergen wel, maar ik denk dat ik het kan overleven. Sprinten is makkelijk voor sprinters, maar in de bergen is het elke dag vechten."

Naast z'n gedachtes over het groen, had Jakobsen ook nog mooie woorden over voor boezemvriend en sprintaantrekker Florian Sénéchal. "Sénéchal heeft een speciale plaats in mijn hart aangezien hij mijn leven redde in Polen. Wij hebben een speciale band en ik zal hem dankbaar zijn voor de rest van mijn leven. Dat hij hier de spurt inleidde, is voor mij heel speciaal. Samen met Bert Bert Van Lerberghe heb ik 160 kilo pure snelheid voor mij."