Van der Poel zet streep door WK mountainbike vanwege rugproblemen

Mathieu van der Poel zal volgend weekend niet meedoen aan het wereldkampioenschap mountainbike. Hij kampt met te veel last een zijn rug.

Poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Wie onder andere Christoph Roodhooft vorige week hoorde praatte, kan het moeilijk een verrassing noemen dat Van der Poel er niet bij gaat zijn in het Italiaanse Val di Sole. De aanhoudende pijn aan zijn rug, niet enkel veroorzaakt door zijn valpartij op de Olympische Spelen, heeft hem doen besluiten niet af te reizen naar Italië. Dat meldt zijn ploeg Alpecin-Fenix/

Toch klinken er ook positieve berichten, want Alpecin-Fenix vertelt dat de situatie met zijn rug wel stilaan verbetert. "Het is nu de bedoeling dat hij zich gaat voorbereiden op zijn verdere doelen dit seizoen, waaronder Parijs-Roubaix en de Benelux Tour." In die laatste koers is Van der Poel titelverdediger. Normaliter komt daar ook het wereldkampioenschap in Leuven bij, maar daar gaat zijn ploeg uiteraard niet over.

Gerben de Knegt, bondscoach van de mountainbikers, heeft begrip voor het afzeggen van Van der Poel. "Natuurlijk hadden we met hem een medaillekandidaat gehad, maar met het oog op zijn ambities en onze ambities voor de nabije en verdere toekomst is het verstandig dat hij niet forceert", liet hij weten op de website van de KNWU.

MTB
  • Cor Vos