Van der Poel start niet in Benelux Tour

Slecht nieuws: volgens berichten zou Mathieu van der Poel kampen met een hernia. Alpecin-Fenix bevestigt zijn afwezigheid in de Benelux Tour.

Poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Dat melden verschillende bronnen aan WielerFlits. Het medium schrijft dat de alleskunner vocht heeft tussen zijn rugwervels en daarbovenop een hernia heeft. De rugblessure speelt al langer, maar zoals Christoph Roodhooft ook heeft aangegeven heeft zijn valpartij op de olympische mountainbikewedstrijd de rug geen goed gedaan. Van der Poel zou voorlopig dan ook niet mogen fietsen.

Normaal gesproken zou Van der Poel aan de start staan van de Benelux Tour, die op maandag 30 augustus van start gaat. Zijn grootste doelen zijn echter het wereldkampioenschap in Leuven en Parijs-Roubaix, respectievelijk verreden eind september en begin oktober.

Ploegmanager Christoph Roodhooft toonde zich tegen het Algemeen Dagblad nog hoopvol: "Zoals het er nu voorstaat, start Mathieu maandag in de Benelux Tour. Op de training ging het alweer wat beter. Maar het is nu echt van dag tot dag kijken. Kijk, bij een breuk in je lijf weet je: ik ben een bepaald aantal weken uit de roulatie. Dat is met deze blessure anders. We zijn voorzichtig momenteel."

Update

Alpecin-Fenix heeft inmiddels bevestigd dat Van der Poel niet in staat is om te starten in de Benelux Tour. De ploeg schrijft dat er op dit moment geen enkele reden is om te twijfelen aan zijn deelname op het wereldkampioenschap in Leuven en Parijs-Roubaix.

Nieuws
  • Cor Vos