Pascal Eenkhoorn maakt vrienden voor het leven, Wout van Aert valt in de smaak bij zoon Cavendish

Nee, even staat Wout van Aert niet alleen in de schijnwerpers namens Team Jumbo-Visma. Het is Pascal Eenkhoorn die harten verovert in Groot-Brittannië.

Eenkhoorn
  • Pascal Eenkhoorn Pascal Eenkhoorn

Het was een prachtig doch opvallend beeld in de slotfase van de zevende rit in de Tour of Britain. Pascal Eenkhoorn zat in de kopgroep met onder anderen Yves Lampaert, Matteo Jorgenson en Davide Ballerini. Hij gaf zijn bidon tijdens de koers aan een jong jongetje dat naast de weg meefietste met de koplopers en dat bovendien nog bewonderenswaardig lang volhield.

Een dag later kwam dezelfde jongen, die Xander Graham bleek te heten, weer langs bij de bus van Team Jumbo-Visma, waar hij uit handen van Eenkhoorn een shirt cadeau kreeg. Daar bleef het niet bij, want hij mocht ook de bus in en kreeg daar een rondleiding van Eenkhoorn. Even later werd hij zelfs gepresenteerd als de vijfde renner van de Nederlandse WorldTour-ploeg op het podium van de Tour of Britain.

Naast het Britse jongetje kreeg de Team Jumbo-Visma bus nog meer kinderen op bezoek voor de achtste rit van de Tour of Britain, want ook de zoon van Mark Cavendish, Casper, kwam langs om zijn held te zien. De in het begin verlegen zoon van de topsprinter kreeg een Belgische kampioenstrui uit handen van zijn held Wout van Aert, waarna hij Van Aert in zijn armen viel.