HomeNieuwsMountainbiker Milan Vader versterkt Team Jumbo-Visma

Mountainbiker Milan Vader versterkt Team Jumbo-Visma

Een volgende aanwinst voor Team Jumbo-Visma: mountainbiker Milan Vader zal volgend seizoen uitkomen voor de Nederlandse WorldTour-ploeg.

We kennen Vader vooral uit het mountainbike, maar vanaf volgend seizoen zullen we de Zeeuw ook op de weg aan het werk zien. “We hebben gesproken over het traject voor komende jaren”, aldus Vader. “Koersen op de weg is relatief nieuw voor mij. Vroeger heb ik wel op de weg gekoerst, maar niet heel veel. Ik heb er veel zin in. Ik verwacht veel en hoop snel te kunnen leren en me goed te ontwikkelen als atleet. Een groot doel worden de Olympische Spelen in Parijs. Ik hoop daar op de mountainbike een medaille te pakken. Team Jumbo-Visma is de perfecte optie om me daarbij te helpen.”

Perfomancemanager Merijn Zeeman verwacht echter dat Vader ook op de weg zijn mannetje staat. “Het is een mooi project. Milan wordt al jarenlang begeleid door Tim Heemskerk, een van onze performancecoaches. Daarom zijn we ook intensiever in contact geraakt. Hij is met ons mee geweest op trainingskamp en heeft een aantal fysieke tests en persoonlijkheidstests gedaan. We zien heel veel potentie in hem. Hij is fysiek buitengewoon getalenteerd. Hij is technisch gezien heel goed op de fiets en ook zijn persoonlijkheid spreekt ons heel erg aan.”

Vader heeft een contract voor drie jaar getekend. Zeeman: “We denken dat zijn kwaliteiten liggen tot en met het middengebergte. Hij is explosief bergop. In zo'n wedstrijdprogramma willen we hem dingen gaan leren. Hoe snel pakt hij het op, het rijden in een peloton, een WorldTour-peloton? Dat is iets dat we echt nog moeten zien. Daarbij gaan we ook de World Cup-kalender van het mountainbiken bekijken en de kampioenschappen die daarbij horen. En hoe we daar een goede afwisseling in gaan vinden.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die...

10 Keer ‘haarspeldporno’: zet deze klimmen maar op je bucketlist! 

Dit zijn tien prachtige plaatjes en tegelijkertijd ook tien dikke tips om zelf op te fietsen. Welke van deze wil jij het liefst bedwingen?

Meer zoals dit

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Dylan Teuns per direct naar Israel-Premier Tech: ‘Vertrouwensbreukje met Bahrein maar ook UCI-punten van belang’

Dylan Teuns is niet langer renner van Bahrein-Victorious. In onderling overleg met het management...

Tim Merlier over transfer naar Soudal – Quick Step: ‘Een droomkeuze, terwijl het bij Alpecin-Deceuninck financieel niet liep zoals ik hoopte’

Tim Merlier stapt volgend seizoen over naar het Soudal-Quick Step van Patrick Lefevere. Geen...