'Renners Qhubeka Nexthash mogen op zoek naar nieuw team' 

Slecht nieuws voor Bert-Jan Lindeman en kompanen.

bert-jan lindeman

Het zat er al een beetje aan te komen, maar de website Cyclingnews meldt nu dat het van tenminste twee bronnen heeft vernomen dat de renners die een doorlopend contract hebben bij Qhubeka Nexthash op zoek mogen naar een nieuw team voor komend seizoen.

Eind augustus kwam al naar buiten dat de ploeg van manager Douglas Ryder de salarissen voor die maand niet kon uitbetalen. Dat gebeurde nadat het eerder met Nexthash een beetje schimmige sponsor presenteerde die de rol als titelsponsor van het Zwitserse wielerkledingbedrijf Assos overnam.

Het op zich sympathieke Zuid-Afrikaanse team dat de stichting Qhubeka (ontwikkelingshulp door middel van fietsen voor lokale jonge bevolking in Afrika) liet zich in met Nexthash, een vaag cryptocurrencyachtig bedrijf waar online weinig (goeds) over te vinden is.

In juni werd het bedrijf als donderslag bij heldere hemel gepresenteerd als nieuwe sponsor voor maar liefst de duur van vijf jaar. Nu lijkt die deal dus vooral op gebakken lucht gebaseerd te zijn.

Overigens had de ploeg nog weinig renners vastgelegd voor komend seizoen, maar de kans is dus klein dat we Giacomo Nizzolo, Simon Clarke (wel een contract voor komend seizoen), Mauro Schmid, Bert-Jan Lindeman en Robert Power met het kenmerkende Qhubeka-handje op het shirt zullen zien koersen. Het is alleen maar te hopen dat Ryder en co toch nog een betrouwbare nieuwe partner kunnen vinden.

Nieuws
  • Cor Vos