Tom Meeusen: 'Karten, BMX'en, Monopoly: Mathieu heeft het talent en de wil om in alles uit te blinken'

Tom Meeusen is inmiddels 33 jaar. Hij crosst nog om eens een paar ronden met Mathieu van der Poel en Wout van Aert voorin mee te doen. De twee beste veldrijders die hij meemaakte in zijn lange loopbaan.

Poel
  • Wout van Aert Wout van Aert
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

"Ik was een tijdje ploegmaat van Mathieu bij Corendon-Circus", vertelt Meeusen tegen Het Nieuwsblad. "Mathieu heeft het talent en de wil om in alles uit te blinken. Ga je karten, BMX'en, dan is die drive om te winnen er altijd. Zelfs in een spelletje Monopoly."

Meeusen geniet van de rivaliteit van de Nederlander met Wout van Aert. "Ze zijn enorm aan elkaar gewaagd. Dat bleek ook al op de weg. Ik dacht dat Wout in Oostende met zijn kracht gemakkelijker door het mulle zand zou rijden op het WK, maar dat was omgekeerd. Bij een verkenning zoek ik wat gras op. Mathieu rijdt los door de modder. Ze zijn allebei een klasse sterker dan de vorige generatie. De beste veldrijder aller tijden is een mix van die twee. Een paar ronden met hen voorin mee crossen, daarvoor doe ik het nog."

Tom Meeusen in Leuven

Ook Van Aert is geen onbekende voor Meeusen. Sterker nog, hij kent de kopman van Team Jumbo-Visma al sinds Van Aert eerstejaarsjunior was. "Hij heeft zoveel kracht dat hij in het zand zijn eigen spoor trekt. Als hij op het gemak rijdt, verstikt hij al 99 procent van de tegenstand. Ik heb Wout een paar jaar geleden bij kinesist Lieven Maeschalk oefeningen zien doen..."

"Deed ik die enkele dagen voor de cross, dan was ik daar een week slecht van", vervolgt Meeusen. "Hij heeft zo'n grote motor dat hij ontzettend hard kan trainen. Niet normaal hoeveel training hij aankan. Dat is misschien wel het grootste talent dat een renner kan hebben. Samen met Mathieu gaf hij onze wintersport enorm veel uitstraling."