HomeMagazineDe Wieler Revue-eindejaarsspecial is uit! Vol met heerlijke verhalen, de mooiste fotografie...

De Wieler Revue-eindejaarsspecial is uit! Vol met heerlijke verhalen, de mooiste fotografie en fijne interviews!

De laatste Wieler Revue van 2021 is nu te bestellen! Wat kun je verwachten in onze eindejaarsspecial? Lees het in het artikel!

We reisden af naar Maastricht voor een uitgebreid gesprek met Tom Dumoulin. We praatten uiteraard over zijn break, de Olympische Spelen en blikten alvast vooruit op 2022. Alleen op dat jaar, want Dumoulin wil niet te ver meer vooruitkijken. “Als ik volgend jaar wil stoppen, dan stop ik volgend jaar. Als ik nog vijf jaar door wil gaan, dan ga ik nog vijf jaar door. Wat dat betreft leef ik nog steeds een beetje in het moment.”

Sluit hier een abonnement af!

Je bent zo goed als je laatste wedstrijd als sporter. En hoewel Sonny Colbrelli zijn laatste wedstrijd (Gran Piemonte) niet won, is vooral die heroïsche editie van Parijs-Roubaix blijven hangen. In onze eindejaarsspecial vind je een uitgebreid interview met de Italiaan die zich in het najaar definitief naar de wereldtop reed. Over zijn jeugd, waarom hij in 2021 zo goed was en een foto van zijn opa die geluk bracht in de finale van Roubaix.

We staan niet alleen stil bij het wegwielrennen van afgelopen seizoen, want ook de baan passeert de revue. Met Harrie Lavreysen spreken we over zijn ongekende seizoen. De sprinter won zo'n beetje alles wat er te winnen valt, maar hij blijkt nog allerminst verzadigd. Zijn focus verschuift al langzaamaan naar de Olympische Spelen van Parijs en dat komt voornamelijk omdat hij de sport gewoon heel leuk vindt om te doen.

Lavreysen op de Spelen

Michel Wuyts was jarenlang de stem van Sporza, maar na een jarenlang dienstverband kwam daar een einde aan. Zelf had Wuyts nog wel even door gewild. Te meer omdat hij zo heeft genoten van het koersgedrag van de laatste 3 à 4 jaar. “Ik was de berekende koerswijze van Team Sky spuugzat. Nu komen er ineens een paar hemelbestormers binnen die lak hebben aan een finale van 40 kilometer.”

Zoals ieder jaar ruimen we genoeg ruimte in voor de mooiste fotografie van het jaar. Van de eerste koersen in februari tot de prachtige plaatjes van de grindwegen tijdens Strade Bianche en van de mooiste momenten in de Tour de France tot het gekkenhuis tijdens het WK in Leuven. Met deze uitgebreide fotoreportage kom je weer helemaal in het seizoen dat achter ons ligt en kan de zin in het wielerjaar 2022 niet uitblijven.

Tot die tijd is er genoeg te beleven in de cross. De duels tussen Toon Aerts, Eli Iserbyt en Lars van der Haar zijn al razendspannend en dan moeten Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock nog terugkeren! Genoeg cross dan ook in dit nummer. We gingen sfeer proeven bij de Koppenbergcross en spraken met crosslegende Roland Liboton!

Wat kun je verder nog verwachten? Een fietsreportage uit Andalusië, een vooruitblik op het Tourparkoers 2022 in vijf vragen en nog een heleboel meer! Bestel de eindejaarsspecial van Wieler Revue hier of ga snel naar de winkels om de nieuwe editie in huis te halen! Of nog beter: sluit hier direct een abonnement af zodat je geen nummer meer hoeft te missen!

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Interview | Michel Wuyts: ‘Op de weg is Van Aert de betere van Van der Poel, in het veld is het andersom’

Althans, dat is wat Michel Wuyts stelt. Volgens de voormalig-commentator van Sporza hebben Eli...

Wat Warren Barguil in de winter doet? Een loodzware bergtriatlon op 3000 meter hoogte (en bijna winnen)

De tijd dat wielrenners in de winter op een handdoekje aan het strand lagen...

Dit Instagram-account maakt de mooiste (en herkenbare) sarcastische wielergrappen

Wielrennen is natuurlijk serieuze topsport, maar het is ook vooral een eigen biotoop. Een...

Van der Poel over zijn val: ‘Heb me behoorlijk bezeerd aan schouder en knie’

Net na de eerste ronde liep het grondig mis. Mathieu van der Poel reed...

Meer zoals dit

Interview | Michel Wuyts: ‘Op de weg is Van Aert de betere van Van der Poel, in het veld is het andersom’

Althans, dat is wat Michel Wuyts stelt. Volgens de voormalig-commentator van Sporza hebben Eli...

Nu in de winkels: onze eindejaarsspecial vol met heerlijke verhalen!

De laatste Wieler Revue van het jaar ligt weer in de winkels. Race snel...

Interview | Roy Curvers: ‘De nieuwelingen van nu zijn de beloften van tien jaar geleden’

"Ik ben in 2019 gestopt als wielrenner en ben gelijk aan de slag gegaan...