Brand wint voor vierde keer op rij in Namen

Lucinda Brand heeft de Wereldbeker van Namen op haar naam geschreven. Ze leidde praktisch van start tot finish en wint er voor de vierde keer op rij.

Brand

De start in Namen is er altijd eentje die angst inboezemt. Direct vanuit de start moeten de rensters namelijk de Citadel op. En de Citadel loopt steil omhoog. Met haar ongekende kracht nam wereldkampioene Brand direct de leiding. Gevolgd door Denise Betsema en Puck Pieterse.

Nummer twee in het Wereldbeker-klassement Betsema, achter Brand, wist in de eerste ronde de aansluiting te maken met Brand en nam op een gegeven moment zelfs even over. Dat duurde desondanks niet lang, want nog in de eerste ronde verloor ze weer de aansluiting.

Op het supertechnische parkoers kreeg iedereen wel een keer te maken met iets van problemen, maar Brand leek desondanks comfortabel naar de zege te gaan rijden. In de slotronde wist Betsema het echter nog vrij spannend te maken en leek ze even snel terug te komen, maar ze had uiteindelijk een te grote achterstand opgelopen om nog aanspraak te maken op de overwinning. Betsema finishte op zo'n veertien seconden van Brand. Pieterse completeerde het podium.

Nieuws
  • Cor Vos