HomePelotonpraatIs het een kettingafdruk op een shirtje? Nee, het is de schandalige...

Is het een kettingafdruk op een shirtje? Nee, het is de schandalige ‘kampioenstrui’ van George Bennett bij UAE

De Nieuw-Zeelandse kampioen rijdt nu officieel bij UAE en dat kun je zien aan z'n shirtje. Nou ja, als je heel goed kijkt...

Toen George Bennett vorig seizoen kampioen van Nieuw Zeeland werd, ontwierp men bij Jumbo-Visma en kledingsponsor Agu een fraai shirt. Zwart, zoals de All Blacks, het rugbyteam van Nieuw-Zeeland. En ook met een prominente plek voor de zilveren boomvaren, het nationale sportsymbool van de eilandengroep.

Helaas werd het ontwerp afgekeurd door de wielerbond van Nieuw-Zeeland omdat het te veel zou gaan lijken op het shirt waarin de Nieuw-Zeelandse wielerselecties hun wedstrijden afwerkt.

Uiteindelijk ontwierp Jumbo-Visma dus een ander shirt dat er nog steeds wel mocht zijn, maar volgens Bennett was het oude ontwerp zó veel cooler.

Hij zal nu echter nog wel eens met weemoed terugdenken aan het kampioensshirt waarin hij voor Jumbo-Visma reed, want nu Bennett voor UAE doet moet hij het doen met wat als je heeeeeeel goed kijkt nog iets met een kamioenstrui te maken heeft.

Bij de ploeg uit de Emiraten hebben ze een traditie hoog te houden als het gaat om het vernaggelen van kampioenstruien – wat ze de Italiaanse kampioenstrui van Davide Formolo aandeden is heiligschennis.

Die heiligschennis gaat ook wel op voor wat ze die arme boomvaren hebben aangedaan. Die staat nu namelijk op het shirtje van Bennett als een soort kettingafdruk weleens op je been staat na het fietsen, toonde een Twitteraar aan.

Dit shirt is een schande. Idioot hoe de Nieuw-Zeelandse bond het zeer fraaie zwarte shirt met alle ruimte voor de varen heeft afgekeurd en dit gedrocht schijnbaar heeft goedgekeurd…

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Beeld: Instagram George Bennett

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Interview | Aleksandr Vlasov: ‘Een top 5 zou een goede uitslag zijn, maar ik hoop altijd op meer’

In de Wieler Revue-Tourspecial vertelde Vlasov over de oorlog in Oekraïne, over polarized trainen, maar...

Column | Arme, arme Mark Cavendish

Maandag maakte de Belgische ploeg haar selectie voor de Tour de France bekend. Met...

Indrukwekkende cijfers! Filippo Ganna klimt beter dan ooit

De Twitter-pagina Velofacts houdt bij wie er indrukwekkende trainingen afleggen in aanloop naar de...

Neem deze 5 dark horses mee in je Tourpooltje!

Wielerliefhebbers zijn volop bezig met het invullen van hun Tourpooltjes. Wij doen ook ons...

Meer zoals dit

Column | Er zouden zware straffen moeten staan op het verminken van kampioenstruien

Niets is mooier dan een kampioenstrui. Althans, als de ploeg er niet een of ander gedrocht van maakt. Daar moet de UCI straffen op zetten, vindt onze redacteur. Lees zijn verhaal.

Wielrennen voor dummies: een beginnerscursus koers kijken in 9 handige punten

De Tour begint deze week en dan zijn er opeens weer een hoop nieuwe wielervolgers bij. Laat dit maar zien aan mensen die er geen bal van begrijpen...

Heerlijk verhaal: zes jaar terug fietste Annemiek van Vleuten met 15-jarige knaap in Nieuw-Zeeland: ‘Die is nu prof’

Annemiek van Vleuten deelde op haar Twitter een prachtige anekdote van zes jaar geleden...