Nieuwe uitdaging nodig voor 2022? Onverhard de Mont Ventoux bedwingen! 

Voor wie de asfaltversie al heeft afgevinkt - of gelijk door wil naar iets extremers...

mont ventoux

Een berg beklimmen op de fiets heeft iets magisch - al zul je dat soms op het moment zelf niet zo ervaren. De Galibier, de Tourmalet of Stelvio, het zijn allemaal prachtbergen (we noemen hier nadrukkelijk Alpe d'Huez niet...)

In dat rijtje hoort natuurlijk ook de Mont Ventoux thuis. De karakteristieke kale berg die hoog boven de Prvence uittorent in Zuid-Frankrijk. Menigeen heeft de berg al op de 'normale' manier bedwongen, of hij staat nog op de bucketlist.

Maar je kunt 'm komende zomer ook op een andere manier beklimmen: onverhard. Over onverharde wegen rijden is op dit moment helemaal hot en dus spelen ook de organisatoren van fietsreizen en -evenementen daar handig op in.

Het Belgische Sporta organiseert al jaren meerdere cyclo's op en rond de Ventoux, maar voegt daar vanaf dit jaar ook een Ventoux-spektakel over onverharde wegen aan toe.

Op zaterdag 25 juni kunnen 500 liefhebbers van de ongebaande paden hun geluk beproeven in de offroad Ventourist of de offroad Cannibale.

De eerste is een 34 kilometer lange route naar de top voor de beginnende gravelrijder/mtb'er met iets meer dan 1500 hoogtemeters.

De Cannibale offroad is andere koek: een 106 kilometer lange route door de bossen rond de Ventoux met 3423 hoogtemeters. In beide gevallen leg je de laatste zes kilometer van de klim, vanaf Chalet Reynard, af via de asfaltweg. In onderstaande video krijg je alvast een beeld van wat je te wachten staat.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.