Geen maat op Pedersen in sprint heuvelop in derde rit Parijs-Nice, Van Aert eindigt als derde

Mads Pedersen heeft op indrukwekkende wijze de derde rit in Parijs-Nice gewonnen. Zelfs Wout van Aert had geen antwoord op de versnelling van de Deen.

Pedersen
  • Mads Pedersen Mads Pedersen

Na de triomfen van Christophe Laporte en Fabio Jakobsen was de derde rit op voorhand te zwaar voor een pure sprinter als Jakobsen. Drie renners kozen al vroeg in de rit het hazenpad: Thomas De Gendt, Alexis Gougeard en Owain Doull. Zij reden een voorgift bijeen van meer dan vijf minuten, maar op zo'n twintig kilometer van de meet zat hun aanvalspoging er definitief weer op.

In de finale lag een aantal lastig klimmetjes, die er te veel aan waren voor Groenewegen en Jakobsen. Even leek het koers te worden en was onder andere Primoz Roglic - die twee bonificatieseconden pakte - van voren te zien, maar uiteindelijk kwam een gedecimeerd peloton weer bijeen. Op kop van dat peloton Team Jumbo-Visma, dat met Wout van Aert de grootste kanshebber op de dagzege in de gelederen had.

De finish was immers getrokken op een listige helling, die op maat gemaakt was van de Belgisch kampioen. In de slotfase probeerden Søren Kragh Andersen en Oliver Le Gac een sprint weliswaar nog te ontlopen, maar de spurtersploegen wisten de twee hardrijders onder controle te houden. In het vervolg waren het onder meer Movistar, Team Jumbo-Visma, Trek-Segafredo en Team DSM die werk deden in aanloop naar de spurt.

Het werd een vrij chaotische sprint, leider Laporte kwam in de slotkilometer nog ten val samen met Kevin Geniets. De renner die uiteindelijk wel goed werd gebracht was Mads Pedersen. De Deen ging op zo'n tweehonderd meter van de meet vol aan met Van Aert in zijn wiel, maar de Deen had duidelijk meer power in de benen en er kwam niemand meer in de buurt van de kopman van Trek Segafredo. Coquard kwam nog het dichtst en eindigde als tweede. Van Aert kwam als derde over de meet.

Nieuws
  • Cor Vos