Tadej Pogacar geeft andermaal fietsles in Tirreno, Evenepoel moet al vroeg lossen, Arensman beperkt schade

Na z'n nummer van vorige week in Strade Bianche was het deze zaterdag weer tijd oor een Pogi-show!

tadej pogacar

Vorige week pakte hij in de Strade Bianche uit met een solo van 50 kilometer, eerder deze week boekte hij in de Tirreno al een etappezege en vandaag voerde hij opnieuw een nummertje op. In een rit waarin Marco Pantani geëerd werd, liet de Sloveen nog maar eens zien dat hij op dit moment de beste wielrenner van zijn generatie is.

Op de laatste klim van de dag reed hij 'fluitend' weg uit de groep der favorieten en fietste uiteindelijk een voorsprong van een minuut bij elkaar op nummer twee en drie Jonas Vingegaard en Mikel Landa.

Remco Evenepoel maakte bij de demarrage van Pogacar op dat moment al geen onderdeel meer van uitmaakte. De Belg loste al eerder en verloor uiteindelijk meer dan vier minuten.

De Nederlandse hoop op een goed klassement, de 23-jarige Thymen Arensman, kende een iets mindere dag. Hij moest al vroeg op de slotklim lossen, maar wist de schade te beperken en eindigde als tiende in de etappe op 2 minuut 23.

Morgen staat de laatste rit van de Tirreno op het programma. Niet de traditionele tijdrit in San Benedetto del Tronto, maar een rit in lijn met start en aankomst in diezelfde plaats. Op papier is het een dag voor de sprinters.

Nieuws
  • Cor Vos