HomeGiro d'ItaliaGiro | Tom Dumoulin: 'Doel ritwinst staat nog, maar als ik nu...

Giro | Tom Dumoulin: ‘Doel ritwinst staat nog, maar als ik nu in een ontsnapping zit ga ik niet winnen want ik voel me niet sterk genoeg’ 

Dumoulin over de reset na gisteren.

Tom Dumoulin zakte gisteren op de Etna door het ijs en verloor ruim negen minuten. Direct na de aankomst stond hij de verzamelde pers gedesillusioneerd te woord en zei dat z'n lichaam niet meer reageerde zoals hij gewend was.

Een dag later is die teleurstelling er uiteraard nog steeds. Bij Het Nieuwsblad ging hij nog even in op gisteren en wat z'n doelen voor de rest van de Giro zijn. Hij moet het eerst even verwerken.

“Vandaag is een makkelijke rit, dus het wordt kwestie van de dag goed door te komen en even te resetten. Dat laatste is ook nodig na gisteren. Ik ga me een beetje wegsteken in het peloton. Als ik nu in een ontsnapping zit, dan ga ik geen rit winnen want ik voel me niet sterk genoeg. Ik heb tijd nodig om op krachten te komen.”

Maar dan wil Dumoulin zich nog laten zien. “Één van de doelen in deze Giro is om met een rit naar huis te gaan. Dat doel staat nog. Het doel voor het klassement is na gisteren van de tafel.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Overzicht | Dit is de startlijst voor de Tour de France 2022

De ploegen voor de Tour de France druppelen langzaamaan binnen. Team Jumbo-Visma was de eerste ploeg die haar selectie wereldkundig maakte. Een overzicht.

Tour | Waaiers, bruggen en popsterren: dit kun je verwachten van de drie ritten in Denemarken

Voor onze Tourspecial stuurden we verslaggever Bram de Vrind naar Denemarken om het parkoers...

Thomas Dekker fileert Team DSM: ‘Het blijft een kleuterschool’

In de podcast Live Slow, Ride Fast veegt de analist de vloer aan met de...

Meer zoals dit

De opofferingen van een profwielrenner: Jai Hindley zag ouders 2,5 jaar niet (maar kreeg verrassingsbezoek in Verona)

De Australiër kon door het coronaspook niet terug naar z'n vaderland en werd zondag herenigd met z'n ouders (waarbij BORA-hansgrohe voor Henny Huisman speelde)

Giro | De indrukwekkende Nederlandse cijfers van de afgelopen ‘Giro Ollandesi’ 

We hebben het natuurlijk de afgelopen drie weken in beeld gezien, maar als je de cijfers van deze Nederlandse Giro bekijkt, kunnen we alleen maar een diepe buiging maken voor onze landgenoten. Het aantal top 10-plekken is surrealistisch! We zetten alles op een rijtje.

Giro | Bekijk het fraaie eerbetoon van de Giro-organisatie aan Vincenzo Nibali

De Haai reed z'n laatste Giro en dat lieten ze niet geruisloos voorbijgaan.