Giro | Cav en Ewan gelost, uitwijkmanoeuvre MVDP in sprint, Démare rondt goede werk Ramon Sinkeldam af en wint

Een levendige etappe in de Giro door de klim in het midden. Daar gebeurde het nodige en dat gold ook voor de sprint..

démare

Na de klimmers op de Etna gisteren, was het vandaag weer aan de sprinters in de Giro. Maar er zat wel een addertje onder het gras in de rit naar Messina, want ongeveer halverwege het parkoers lag een flinke klim.

En dus besloot Alpecin-Fenix daar tempo te maken om na het afstappen van Jakub Mareczko de echt rappe mannen te lossen zodat Mathieu van der Poel voor de zege kon sprinten.

Dat lukte deels, want zowel Caleb Ewan als Mark Cavendish moesten eraf en kwamen, ondanks verwoede pogingen niet meer terug.

Ook Arnaud Démare moest eraf in die klim, maar hij wist wel terug te keren. Dat legde hem bepaald geen windeieren, want in de sprint rekende hij met iedereen af, na een zeer knappe lead-out van Ramon Sinkeldam, die door het ontbreken van Jacopo Guarnieri z'n laatste man was.

Mathieu van der Poel kwam niet echt aan sprinten toe, want in de laatste honderden meters moest hij een uitwijkmanoeuvre doen waarna hij het liet lopen. Ook Biniam Girmay werd gehinderd in de sprint.

Morgen trekken de renners naar het vasteland van Italië en rijden ze de hele dag langs de kust. Mensen met geografische kennis weten dan al wel een beetje hoe laat het is: sprinten geblazen. En er ligt ook nergens zo'n klim als vandaag, dus Ewan en Cavendish zullen er hoogstwaarschijnlijk bijzijn.