Mathieu van der Poel na Giro: 'Rug gaat goed, geen NK, nooit klassementsrenner' 

Na z'n heerlijke Giro maakt MVDP de balans op.

mathieu van der poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

De eerste grote ronde die Mathieu van der Poel uitreed kan vanwege meerdere aspecten een succes worden gemoemd. De kopman van Alpecin-Fenix won een rit, reed in het roze en ook niet onbelangrijk: vermaakte zichzelf én ons.

Tijd om de balans op te maken na drie weken koers. Dat deed Van der Poel bij de internationale media en de nationale media (de NOS). Bij de Nederlandse omroep stelde hem een vraag over het heikele punt dat we al bijna weer vergeten zijn - het lijkt corona wel.. - namelijk zijn rug.

"Dat ging eigenlijk heel goed. Soms was-ie een beetje stroef na een zware bergetappe, maar dat is niet meer dan logisch. Ik voel me beter dan verwacht na drie weken Giro."

En na die drie weken wacht al snel het volgende doel weer. De Tour de France. "Ik pak even een paar dagen rust zonder de fiets en dan ga ik op hoogtestage naar Livigno om me voor te bereiden. Weer terug naar Italië dus, haha. Normaal gezien rijd ik geen NK", zei Van der Poel over zijn agenda voor de komende tijd.

Klassementsrenner

(Vooral) bij de internationale media gaat het toch ook vaak over eventuele klassementsambities bij Van der Poel (en Wout van Aert). Waar de Belg die deur nog wel op een kier laat, is MVDP er duidelijk over tegen Cyclingnews. "Nee, dat ga ik echt niet doen. Ik geef de voorkeur aan eendagswedstrijden."