Slecht nieuws voor QuickStep-Alpha Vinyl: Kasper Asgreen onzeker voor Tour na val

Het wordt spannend of de Deen de Tour haalt. Het tweede twijfelgeval bij de ploeg van Lefevere.

kasper asgreen

Julian Alaphilippe kwam hard ten val in Luik-Bastenaken-Luik, maar hij lijkt de Tour wel te gaan halen, al houden ze bij de ploeg nog een slag om de arm. Dat doen ze na gisteren zeker bij Kasper Asgreen, die dinsdag in de finale van de derde etappe van de Ronde van Zwitserland hard ten val kwam en op moest geven.

Asgreen liep bij de val schaafwonden over het hele lichaam op en kwam niet meer aan de start van de vierde etappe gisteren. Bovendien had hij een wond op z'n knie die gehecht moest worden. Daarbij bleek de schade woensdagochtend toch groter dan verwacht, zo meldt Het Nieuwsblad.

Daarop werd de Deen die dit seizoen een zesde plaats in de Amstel Gold Race als beste resultaat kan overleggen naar het ziekenhuis in Herentals gebracht voor onderzoek. Daar is het nu wachten op de resultaten van dat onderzoek om erachter te komen op Asgreen nog fit kan raken voor de Tourstart op 2 juli.

Het zou een groot gemis zijn voor Asgreen zelf en zijn ploeg als hij de Tourstart in z'n eigen Kopenhagen zou moeten missen. De Deen had z'n zinnen gezet op de openingstrijdrit.

Nieuws
  • Cor Vos