Tour de Suisse | Pinot herrijst: 'En nu op zoek naar etappezeges in de Tour'

En daar is Thibaut Pinot weer, met een knappe en uitgekiende zege in de Ronde van Zwitserland. De Fransman liet weer van zich spreken, nadat er de voorbije periode twijfels waren over zijn conditie en toekomst.

thibaut pinot

Pinot speelde het slim richting Malbun. Hij zat in de ontsnapping, die zover wegliep dat hij zelfs een bedreiging werd voor het klassement. Dat verhaal ging niet door, maar de vluchters konden wel strijden voor de zege.

Die leek lange tijd in de handen van Ion Izaguirre te vallen, maar de Spanjaard verkeek zich op de slotklim en het warme weer. Pinot viel hem als eerste op de nek en stoomde door naar winst.

Pinot: "Gisteren zat het al goed omdat ik met de besten meekon. Dat ik hier een etappe kan winnen in de vooraanstaande Ronde van Zwitserland betekent toch wel wat. Ik wil ook in de Tour voor dagzeges gaan, dus de conditie komt van pas. Het harde werk heeft geloond. Eindelijk!"

De Ronde van Zwiterland eindigt morgen met een tijdrit. Leider Sergio Higuita verdedigt een voorsprong van nauwelijks twee seconden op chronokanon Geraint Thomas. Zonder tegenslag zal de flegmatieke Brit morgen met de eindzege pronken.