Mathieu van der Poel vol vertrouwen naar Luik: 'Winnen is mogelijk, want als ik daar niet van overtuigd was, zou ik niet meedoen'

Mathieu van der Poel is niet de topfavoriet voor Luik-Bastenaken-Luik, maar wel een van de vele kanshebbers. 

Poel

Van der Poel werd al eens zesde in Luik, maar deed nadien nooit meer mee. Afgelopen week bereidde hij zich voor in Spanje. "De batterijen zijn opnieuw opgeladen. Door de voorspelde slechte weersomstandigheden in eigen land koos ik er voor om zondagavond nog naar Spanje te vliegen. Daar kon ik de voorbije dagen een paar goede trainingen afwerken in functie van mijn laatste doel dit voorjaar."

In de Amstel Gold Race speelde de wereldkampioen geen rol van betekenis, maar twijfelen doet hij niet. "Ik had in de Amstel Gold Race geen superbenen, maar ik was ook niet slecht. Omdat mijn voorjaar sowieso al geslaagd was, kon ik het me echter permitteren om een beetje te gokken in de finale. Dat draaide niet uit zoals gehoopt. Maar de beste renners in koers zaten voorin en Tom Pidcock werd de meer dan verdiende winnaar."

Winnen

Van der Poel beseft dat Pogacar de topfavoriet zal zijn zondag. "We hebben in de Strade Bianche gezien dat Tadej geen competitie nodig heeft om meteen in topvorm te zijn. Een pure klasbak die zondag op zijn favoriete terrein koerst en die een sterke ploeg rond zich heeft. Er is Tom Pidcock. Ik denk ook aan Richard Carapaz, Tiesj Benoot, Mattias Skjelmose, Maxim Van Gils, Dylan Teuns, noem maar op..."

"Toch is winnen mogelijk. Mocht ik daar niet van overtuigd zijn, zou ik niet meedoen. Maar het zal allemaal net iets meer in de juiste plooi moeten vallen dan in de Vlaamse klassiekers. We gaan het sowieso proberen. Nog één keer knallen vooraleer ik opnieuw wat rust neem. Zoals gezegd, ons voorjaar is geslaagd. Al wat er zondag nog bijkomt, is meer dan een kers op de taart."

Nieuws
  • Cor Vos