🎥 Mathieu van der Poel bindt kat op spek en grapt op Instagram over wittebroekenkwestie: 'Laten we deze discussie afsluiten...'

De wereldkampioen wil nou weleens weten met welke kleur koersbroek we hem het liefst zien rijden onder de regenboogtrui. Hij lijkt zelf wel een voorkeur te hebben...

mathieu van der poel met witte broek

Het is misschien wel de patat/friet-dicsussie van het wielrennen: De Witte Broek. Het principe is duidelijk: een koersbroek is zwart. Daar wordt door de toppers de laatste tijd nogal eens van afgeweken. We zagen Tadej Pogacar deze Giro bijvoorbeeld al met een paarse broek onder zijn roze trui rondrijden.

Vriendin Roxanne is voor wit

Ook bij de wereldkampioenen van de afgelopen jaren is de zwarte broek niet heilig. Remco Evenepoel trok na zijn titel in Australië al vaak een witte broek aan onder (of eigenlijk eraan vast, omdat ze snelpakken uit één stuk dragen in koers) z'n regenboogtrui.

Bij Mathieu van der Poel is dat niet anders. Als het mooi weer is, kiest hij steevast voor een witte broek bij die fraaie regenboogtrui. De witte fiets met regenboogaccenten maakt het af. De schrijver van dit stukje is #teamzwart, maar het moet gezegd: echt heel belachelijk ziet dat 'all white' er niet uit.

De wereldkampioen wilde wel eens weten hoe de rest van de wereld erover denkt en plaatste een filmpje op Instagram. Daarin zien we hem onder het geluid van ABBA eerst fietsen in een witte broek; daarna verandert het geluid en rijdt hij opeens in zwarte broek.

Omdat het deuntje van ABBA zo vrolijk is, lijkt MVDP zelf een voorkeur voor wit te hebben en ook in de reacties komt dat wel naar voren. Vriendin Roxanne reageert met een wit hartje en ook (ex-)renners als Luke Plapp, Steven de Jongh, Robbie McEwen en Jordi Meeus hebben een voorkeur voor wit.

Het filmpje

Zomer van Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel bereidt zich op dit moment in Spanje voor op de Tour de France. Hij maakte onlangs bekend dat hij in die koers weer eens een etappe wil winnen en wellicht het geel grijpen. Z'n hoofddoel voor de zomer is echter de olympische wegrit in Parijs, daags na de Tour. Die is hem met beklimmingen van Montmartre in het lokale rondje op het lijf gechreven.

De wereldkampioen rijdt voor de Tour geen andere koersen. Hij zal nog wel op hoogtestage gaan in het Franse ski-oord La Plagne, waar hij zich bij z'n teamgenoten voor de Ronde van Frankrijk zal voegen.