Roglic en BORA-hansgrohe hebben verschil met Visma | LAB onderschat: 'De jasjes bij Visma waren anders, één dag vroor hij bijna dood'

Primoz Roglic werd tweede in de tweede etappe van het Critérium du Dauphiné en lijkt eindelijk zijn goede benen gevonden te hebben. 

Roglic

Want zijn eerste seizoen bij BORA-hansgrohe was vooralsnog nog niet om over naar huis te schrijven. In Parijs-Nice kwam hij er amper aan te pas en in de Ronde van Baskenland lag hij bij de veelbesproken val met ook Jonas Vingegaard en Remco Evenepoel. Roglic liep geen breuken op, maar zijn hele lichaam was wel gebutst.

Daardoor gebruikt Roglic de Dauphiné om ingespeeld te raken op zijn teamgenoten, zo vertelt ploegleider Rolf Aldag tegen Het Laatste Nieuws. Want binnen BORA-hansgrohe hebben ze de overstap van Team Visma | Lease a Bike naar hun ploeg onderschat. "Alles draait om routine", vertelt hij.

Als voorbeeld noemt hij Parijs-Nice. "Het weer was slecht. De jasjes die Primoz bij Visma droeg waren anders dan de onze. Eén dag vroor hij bijna dood op zijn fiets, omdat hij niet wist wat hij aan moest trekken. Het ging heel vaak om dit soort simpele zaken."

"We waren ons niet goed bewust wat het betekent om acht jaar voor een andere ploeg te hebben gereden, elk detail daar te kennen en dan in een heel andere set-up te komen. Het ging om simpele vragen. Hoe voel ik me in mijn racetrui? Draag ik arm- of beenverwarmers en spannen die niet teveel? Daar hadden we op voorhand moeten achter komen."

Ronde van Baskenland

In het Baskenland zouden Roglic en de ploeg daar verder aan werken. Tot de val roet in het eten gooide. "We wisten na Parijs-Nice dat we heel veel moesten herzien. In het Baskenland kregen we het gevoel dat we de dingen weer op een rij kregen. Primoz won de tijdrit, de routine kwam terug, maar we hadden ook graag geweten waar hij was geëindigd in het klassement."

In de Dauphiné gaat het vooralsnog prima met Roglic. In de tweede etappe kwam hij net te kort om Magnus Cort te verslaan in de sprint bergop. Wel pakte hij belangrijke bonificatieseconden.

Nieuws
  • Cor Vos