De Stelvio is open voor wielrenners, maar deze beelden laten zien dat het nog wel 'sneeuwfietsen is!

In de Giro kon het peloton nog niet over de Stelvio. Nu kan dat wel, maar het is nog wel een winterwonderland. Een amateurfietser/fotograaf maakte prachtige beelden. 

besneeuwde stelvio

Weet je nog, die rit in de Giro waarin de renners de Stelvio vanuit Bormio zouden beklimmen? Nou, dat ging dus mooi niet doort toen. Zelfs het alternatief over de Unbrailpas werd geschrapt omdat het de dag dat de renners eroverheen moesten nog slechter weer was dan het de afgelopen periode in Nederland en België was - hier nog net geen sneeuw.

Besneeuwde Stelvio open!

Inmiddels is de Stelvio wel open, maar al die sneeuw is nog niet gesmolten natuurlijk. Je kunt de Stelvio dus wel beklimmen, maar dan met in een soort winterwonderland. Om je heen grote sneeuwmuren en niet alleen op de top van de berg ligt nog een dik pak sneeuw, maar alles om je heen is wit. Zelfs op de weg kun je beter nog sneeuwkettingen onder je dunne bandjes doen...

De fotograaf annex wielrenner Adam Kularski zegt op zijn Instagram dat dit de beste tijd is om de Stelvio te beklimmen. Als je naar de foto's kijkt die hij maakte, kun je 'm moeilijk ongelijk geven. Wat een prachtige beelden!

De foto's van Adam Kularski

Heb jij zelf recent in de bergen gefietst en was het ook een imposant sneeuwparadijs? Je mag de foto's naar redactie@wielerrevue.nl sturen. Wie weet kunnen we er een mooi artikel van maken.