Ontdek de beste fietsroutes in Madrid

Het duurt nog even voor de Vuelta in Madrid finisht, maar jij kan daar al wel vast je eigen rondje fietsen. Het is een verrassend leuke fietsstad. Een overzicht!

madrid

Madrid biedt een scala aan fietsroutes. En dit maakt het perfect om de stad op een unieke en actieve manier te ontdekken. Redenen genoeg dus om je reis op deze manier uit te stippelen. Begin je fietsavontuur in het historische hart van Madrid. Fiets door de charmante straatjes van de oude binnenstad en bewonder iconische bezienswaardigheden zoals: Het Koninklijk Paleis, De Almudena-kathedraal , Het Plaza Mayor

Stop even bij de Mercado de San Miguel voor een korte pauze en geniet van heerlijke tapas. De route door het oude centrum is niet alleen rijk aan geschiedenis, maar ook goed bereikbaar en veilig dankzij de steeds meer uitgebreide fietspaden in de stad.

Geniet van de groene longen van Madrid: Casa de Campo en Retiro Park

Voor een groene en ontspannen fietservaring? Dan kun je terecht in de prachtige parken van Madrid. Casa de Campo is het grootste park van de stad. Het biedt kilometers aan fietspaden omgeven door weelderige natuur. Hier kun je genieten van rustige fietstochten langs het meer. Een andere geweldige optie? Dat is het Retiro Park. Het is een oase van rust midden in de stad. Fiets langs het prachtige Palacio de Cristal en het serene Retiro-meer. Hier kun je stoppen voor een boottochtje. 

Fiets langs de Manzanares-rivier 

Een van de meest schilderachtige fietsroutes in Madrid? Dit volgt de oevers van de Manzanares-rivier. Het Madrid Río-project heeft de omgeving langs de rivier getransformeerd in een prachtig park. En dat zorgt voor brede fietspaden en groene zones. Begin je tocht bij de Matadero. Volg de route langs de rivier richting het zuiden. Onderweg kom je langs tal van speelplaatsen, fonteinen en picknickplekken. Maar ook de indrukwekkende bruggen zoals de Arganzuela-fietsbrug. Deze route biedt niet alleen een aangename fietservaring. Het biedt ook een prachtig uitzicht op de stad en de rivier.

Ontdek de verborgen parels van Madrid per fiets 

Naast de bekende routes biedt Madrid ook tal van minder bekende fietspaden. Verken de wijk Malasaña. Dit staat bekend om zijn bohemian sfeer, trendy cafés en kleurrijke straatkunst. Fiets door de smalle straatjes van La Latina. De wijk is een van de oudste van Madrid. Je ontdekt hier traditionele tavernes en charmante pleintjes. De Salamanca-wijk biedt een chique fietservaring met zijn brede lanen, luxe boetieks en elegante gebouwen. Elke wijk in Madrid heeft zijn eigen unieke karakter. Boek hier uw vlucht naar Madrid en laat de voorpret alvast beginnen.