Hoe ziet de Belgische WK-selectie eruit na wegvallen Van Aert? Dit zijn onze 8 namen

Helaas moet België het op het WK doen zonder Van Aert. Bondscoach Vanthourenhout moet terug naar de tekentafel. Hoe zou zijn WK-selectie er nu uit moeten zien? 

remco evenepoel en jasper stuyven

De bondscoach van België heeft vrijwel altijd te kampen met een luxeprobleem. Sven Vanthourenhout kan voor een WK-selectie putten uit een enorm arsenaal aan renners die geen modderfiguur zouden slaan op de mondiale titelstrijd. Welke Belgen moet hij op zondag 29 september meenemen naar Zürich?

Zekerheden in WK-selectie

De eerste twee zekerheden voor bijna elk parkoers zouden Remco Evenepoel en Wout van Aert zijn. Die laatste naam valt weg nu de Belg van Visma | Lease a Bike na zijn val in de Vuelta en de daarbij opgelopen verwonding aan zijn knie forfait moet geven voor het WK.

De absolute kopman in Zürich is dus Remco Evenepoel - ook met Van Aert present zou hij dat zijn, want het parkoers in de en rond de Zwitserse stad is meer op zijn maat dan van de voorjaarsklassiekermannen.

Dat laatste heeft ook invloed op de rest van de selectie. Op de foto hierboven zie je Evenepoel poseren met Jasper Stuyven na de Olympische Spelen. Stuyven is een kei van een coureur, maar op het parkoers in Zürich zijn er betere Belgen voorhanden.

Tim Wellens bijvoorbeeld. De renner van UAE Team Emirates won onlangs de Renewi Tour en wij zien hem in staat tot diep in de finale kopman Evenepoel bij te staan. Ook Tiesj Benoot staat zijn mannetje als het wat langer bergop gaat en is er dus wat ons betreft bij in Zürich.

Omkadering vanuit eigen gelederen voor Evenepoel

Het zou niet uit moeten maken voor welke ploeg men in het dagelijks leven rijdt, maar iedereen weet: dat doet het toch bij een samenstelling van een WK-selectie. Nu Remco Evenepoel echt de enige uitgesproken kopman is bij de Belgen is het zinvol om de ploeg ook echt rond hem te bouwen.

Daarom krijgen zijn ploeggenoten bij Soudal Quick-Step Louis Vervaeke, Ilan Van Wilder en Mauri Vansevenant ook een ticket. Allemaal kunnen heel aardig bergop rijden en laten ze zien zich weg te kunnen cijferen. Vansevenant doet dat nu op formidabele wijze in de Vuelta.

De laatste twee plekken gaan naar twee mannen die Lotto-Dstny rijden. De één zou in goede doen zelfs een rol van betekenis kunnen spelen: Maxim Van Gils. De ander zien we meer als een soort wegkapitein: Victor Campenaerts.

WK
  • Cor Vos