Boogerd: ‘Tom Dumoulin kan de Tour winnen’

Op het oog lijkt de Tour de France van 2019, met slechts 27 tijdritkilometers en veel beklimmingen niet op het lijf van Dumoulin geschreven. Michael Boogerd is het daar niet mee eens: “Afgelopen Tour was Dumoulin één van de beste klimmers."

Tom Dumoulin
  • Afbeelding van Tom Dumoulin Tom Dumoulin

In de Telegraaf blikt Boogerd terug op het afgelopen wielerjaar en kijkt hij vooruit naar 2019. Hét onderwerp waar iedere wielervolger in Nederland wel mening over heeft is het programma van Tom Dumoulin: Moet hij alles op de Tour zetten of toch voor de Giro kiezen? 

Met drie tijdritten over geaccidenteerd terrein lijkt de Giro voor de hand te liggen terwijl het parkoers van de Tour de France meer geschikt lijkt voor klimmers als Romain Bardet en Thibaut Pinot. Michael Boogerd ziet dit anders: “Hij heeft bergop opnieuw een enorme stap gezet. Natuurlijk is het aantal tijdritkilometers van slechts 27 in de komende Tour beperkt. Maar al die klimmers moeten Dumoulin bergop eraf rijden want ze weten dat hij in die tijdrit terrein op hen gaat winnen. Nee, Tom kan komend jaar echt alles op de Tour zetten.”