Armstrong kritisch op Sky-baas: 'Brailsford moet zijn mond dicht houden!'

Lance Armstrong heeft zijn defensieve opstelling laten varen en gaat regelmatig vol in de aanval. In zijn podcast The Move na afloop van de vierde etappe van de Tour de France had de Amerikaan geen goed woord over voor Dave Brailsford.

Lance Armstrong

Armstrong becommentarieert in zijn podcast de rechtszaak tussen de UCI en Team Sky over het al dan niet deelnemen van Chris Froome aan de Tour. Vijf dagen voor de start van de Tour kwam het bericht dat de UCI de zaak tegen Froome liet vallen, waardoor de Brit nu meedoet in de Tour de France. Dave Brailsford vond het desondanks toch nodig om de nodige kritiek te spuien in de richting van UCI-baas David Lappartient. "Ik gaf hem het voordeel van de twijfel toen hij begon als president van de UCI. Okay, hij heeft een nieuwe baan en hij weet duidelijk niet welke verantwoordelijkheden van hem worden verwacht in een presidentiële rol. Ik denk dat hij nog steeds de mentaliteit bezit van een lokale Franse burgemeester." Met die laatste opmerking refereert Brailsford aan het feit dat Lappartient burgemeester is van het Franse plaatsje Sarzeau, waar de Tour gisteren finishte.

 Armstrong ergert zich dood aan Brailsfords uitspraken. "Zijn dit de woorden van een man die een week geleden het grootste en mooiste cadeau kreeg wat hij zich kon wensen? Hebben ze hem drugs gegeven? Dave Brailsford, houd je mond! Blijf in de bus zitten, wens je renners veel succes en sta ze niet in de weg!"

 Ook Lappartient voelde zich geroepen te reageren op de harde woorden van Brailsford. "De laatste persoon die mij een lokale Franse burgemeester noemde had niet veel succes (Brian Cookson tijdens de laatste UCI-presidentsverkiezing, red.). Ik weet niet wat Brailsford wil bereiken met deze woorden maar hij beledigt hiermee 35.000 Franse burgemeesters en Frankrijk in het algemeen."

 Armstrong: "Ik ben het niet vaak met Lappartient eens, maar hierin heeft hij helemaal gelijk."