Schorsing voor Lars Boom na akkefietje in Ronde van Noorwegen

Lars Boom mag één maand geen wedstrijden rijden. De Nederlander van LottoNL-Jumbo haalde tijdens de tweede etappe van de Ronde van Noorwegen uit naar een collega en krijgt derhalve een gedwongen wedstrijdloze periode opgelegd van de UCI.

Lars Boom

In de Noorse etappekoers kreeg Boom het aan de stok met Preben Van Hecke. De Belg van Sport Vlaanderen-Baloise had volgens Boom te bruusk geremd, waardoor hij bijna ten val kwam. Toen Boom verhaal verhaal ging halen, gebruikte hij niet alleen woorden..

Het leverde Boom direct al uitsluiting van de rittenwedstrijd op. Nu heeft ook de Internationale Wielerunie UCI, anderhalve maand na dato, het incident kunnen onderzoeken. Boom wordt met onmiddellijke ingang geschorst. Op 2 augustus mag hij weer beginnen met wedstrijden rijden.

De voormalige veldritvedette mist hierdoor in ieder geval de GP Cerami en Ride Londen. Hij is tevens geen eerste reserve meer voor de Ronde van Frankrijk.

De 32-jarige Boom zelf heeft nog niet gereageerd op het nieuws van de schorsing. Wel bood hij na het incident publiekelijk zijn excuses aan via Twitter.

Het is nog niet het jaar van Lars Boom. Medio januari moest de man uit Vlijmen een operatie ondergaan om hartritmestoornissen te verhelpen. Hij maakte vervolgens in Parijs-Nice zijn rentree in het profpeloton, maar merkte daar dat zijn herstel nog niet optimaal was. Hij zag daardoor de door hem zo geliefde Vlaamse voorjaarsklassiekers aan zijn neus voorbij gaan.

Intussen heeft Boom alweer 34 wedstrijddagen achter de rug en voelt hij zich alweer stukken beter. Hij was eerste reserve van Team LottoNL-Jumbo.voor de Tour de France voor het nieuws bekend werd.